Jesen obojena u plavo

"Moram da kažem da je klub iznad svih nas i tako smo se ponašali. Sa druge strane, prvi put u istoriji Sutjeska je osvojila jesenju titulu", objasnio strateg Nikšićana
5 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2012. 09:16h

Dominacija Rudara, Budućnosti, Zete i Mogrena u crnogorskim okvirima konačno je zaustavljena.

Nakon šest sezona tavorenja, Sutjeska je u sedmom šampionatu konačno opravdala očekivanja i prvi put “prigrlila” jesenju titulu koja će zimovati kraj Bistrice.

Izabranici Dragana-Gage Radojičića od samog starta prvenstva nemilosrdno su “rušili” sve pred sobom, i onda kada se najmanje vjerovalo najpoznatiji nikšićki brend vratili gdje mu je i mjesto.

Tvorac uspjeha i čovjek kojem u ovom trenutku pripadaju najveće zasluge, svakako je Radojičić, nekadašnja polutka Sutjeske iz blistavih dana, strateg koji je u ljetnjem prelaznom roku odlučio da preuzme kormilo nikšićkog prvoligaša, znalački se postavio i postao glavni “krivac” što se instituciji crnogorskog fudbala vratio stari sjaj…

Ubjedljivim trijumfom na Cetinju jesenja sezona za Sutjesku zaokružena je na najbolji mogući način. Nakon meča u nikšićkom prvoligašu sijali su od sreće.

"Odlično smo ušli u utakmicu sa Lovćenom. Na vrijeme smo otvorili susret i tokom cijelog meča bili na visini zadatka. Žao mi je mladost Lovćena, ali nemam šta zamjeriti mojim igračima. Dugo smo bili na vrhu, međutim, u pretposljednjem kolu, nakon poraza od Zete, izgubili smo lidersku poziciju i došli u situaciju da zavisimo od drugih. Ipak, ubjedljiv trijumf nad Lovćenom i neriješen ishod Budućnosti sa Petrovcem, omogućili su nam da povratimo izgubljeno. Jednostavno, zaslužili smo prvo mjesto znajući da smo u odnosu na rivale najviše boravili na vrhu. Bilo je trenutaka kada smo, poslije poraza ili remija, prvo mjesto prepuštali nekom drugom, ali znali smo na pravi način da se vratimo", kaže Dragan Radojičić.

Da li ste zadovoljni i šta treba popraviti da biste na proljeće imali još bolju rolu?

"Prije svega zadovoljni smo afirmacijom mladih igrača. Trenutno imamo čak pet mladih reprezentativaca. Promjenom psihologije napravili smo dobar posao. Moram da kažem da je klub iznad svih nas i tako smo se ponašali. Sa druge strane, prvi put u istoriji Sutjeska je osvojila jesenju titulu. Dakle, vratili smo se na pravi put i zadovoljstvo je utoliko veće".

Navijači su vas zdušno podržali, koliko vam je to značilo i doprinijelo uspjehu?

"Imali smo ogromnu podršku sa tribina, rekao bih fenomenalnu. Obećavam našim simpatizerima da ćemo i u drugom dijelu sezone igrati maksimalno odgovorno. Zaslužili su jedno veliko - hvala. Znam da su ti momci koji su nas pratili i bili uz nas zadovoljni i srećni".

Da li biste posebno izdvojili učinak nekog pojedinca?

"Apsolutno ne. Uvijek smo se oslanjali na kolektiv. Pogledajte samo prosjek godina mojih igrača. Ako izuzmemo Janjuševića, Bečelića i Isidorovića, to je ista ekipa koja je bila na okupu prošle godine. Dobro smo ukomponovali mladost i iskustvo i to je svakako dalo rezultat"

Na proljeće se očekuje interesantna borba za vrh tabele. Koga u ovom trenutku vidite kao glavnog konkurenta u borbi za najviši plasman?

"Konkurenata nemamo. Neka drugi o tome razmišljaju. Naš cilj je da obezbijedimo vizu za evropske mečeve. Rekao sam nebrojeno puta do sada da prvo mjesto ne jurimo po svaku cijenu. Ipak, ako bi se ukazala šansa za nešto više, zašto je ne iskoristiti. Uglavnom ćemo raditi na poboljšanju efikasnosti, što je jako bitno".

Da li će biti pojačanja za nastavak prvenstva?

"Vidjećemo, još je rano o tome pričati. Da budem jasan - nećemo gomilati igrače. U slučaju da se odlučimo za neko ime, to mora biti adekvatan igrač, koga bismo mogli da izbacimo u prvi plan. Želja ima svakako, pitanje je koliko su iste ostvarljive. Nije tajna da bi to morao biti neko ko je prije svega sportista, neko ko je gladan uspjeha, odnosno neko ko bi se mogao uklopiti u naš sistem igre", zaključio je Radojičić.

Galerija

Bonus video: