Zakinuti smo osam bodova

"Neka nam neko kaže da se već zna šampion, da znamo šta nam je činiti, jer je Čelik u posljednje vrijeme pao na pleća samo jednog čovjeka Ranka Radulovića", istakao Slobodan Koprivica
4 komentar(a)
fubaleri Čelika, Foto: Luka Zeković
fubaleri Čelika, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.12.2012. 10:30h

Nakon gubitka dva boda protiv Zete, u nikšićkom prvoligašu u toku jučerašnjeg dana odlučili su da reaguju i prema riječima predsjednika Upravnog odbora Slobodana Koprivice najozbiljnije se razmišlja o istupanju iz lige.

Glavni razlog, kako kažu "metalurzi“, leži u činjenici da su u jesenjoj sezoni zakinuti za osam bodova.

"U Čeliku sam preko 30 godina i uvijek sam vodio računa kada i što reći. Nevjerovatni propusti sudija u posljednje vrijeme jednostavno su me primorali na reakciju. Priznajem da nijesam vjerovao pričama mojih saradnika o teoriji zavjere. Međutim, zaista je teško vjerovati u slučajnosti, koje se tako često ponavljaju. Nakon svega, jasno je da je riječ o još jednom vrlo očitom nizu sudijskih previda na štetu našeg kluba. Na ovaj način gubi se interes za fudbal, što naročito ugrožava Čelik, kao klub čije je obilježje entuzijazam mladih fudbalera i publike. Od velikog broja navijača, prijatelja, dobili smo brojne zahtjeve da se klub povuče iz takmičenja i iskreno razmišljamo o tome", kaže Slobodan Koprivica, u jednom dahu i nastavlja:

"Neka nam neko kaže da se već zna šampion, da znamo šta nam je činiti, jer je Čelik u posljednje vrijeme pao na pleća samo jednog čovjeka. Tvrdim - da nije bilo Ranka Radulovića, klub danas ne bi ni postajao. Mi smo zbog evidentnih sudijskih previda u minusu osam bodova, i umjesto 37, imamo 29 bodova. Kakve koristi imamo od toga što su nadležni organi FSCG potvrdili da su greške postojale? Baš nikakve. Javnosti ćemo dostaviti sve snimke sa evidentnim sudijskim greškama. Krajnje je vrijeme da se neko oglasi", zaključio je Koprivica.

Samo nas kažnjavaju

Čelik se javnosti obratio i saopštenjem u kojem se kaže: “Na mečevima sa Grbljem, Mogrenom, Lovćenom i Petrovcem, ređale su se sudijske greške, a kap koja je prelila čašu, jeste gol protiv Zete, koji su svi na terenu i oko njega vidjeli, osim onih koji su morali prvi to da vide – sudije.

Skoro svi članovi uprave, vlasnik, trener, na toj utakmici bili su na tribinama, zbog prethodno izrečenih kazni.

Ne kažemo da nismo krivi, ali čak su i neki akteri tuča po crnogorskim terenima ostali nekažnjeni, ali nas kazne ne mogu da mimoiđu.

Po tom kriterijumu, gospodin Radojica Kruščić, morao bi da kazni sudije koje su nas oštetile, ali sankcije izostaju.

Izgleda da nekome strašno smeta što primat u crnogorskom fudbalu preuzimaju nikšićki klubovi.

K Čelik finansira samo Ranko Radulović, a oni koji namjeravaju da pođu tim stopama čisto sumnjamo da će to i uraditi, jer i oni vide šta se radi našem klubu.

Ovim putem molimo čelnike FSCG da nas zaštite od sudijskih nepravdi i da se oni koji griješe kazne na način na koji smo i mi kažnjeni.

Sve sudijske greške su snimljene, dakle naša priča je dobro potkrijepljena.

Žalosno bi bilo da Čelik, klub koji je zaista donio nešto novo, nešto pozitivno na fudbalskoj sceni, zbog sudijskih propusta, istupi iz lige.

Žalosno bi bilo i zbog dječaka koji treniraju u klubu, zbog navijača, koji tokom jeseni nijesu napravili baš nijedan incident”, navodi se u saopštenju UO Čelika.

Bonus video: