Real primirio Atletiko, Barsa brojala do pet

Žoze Murinjo nije dozvolio "crveno-bijelima" ni sedmi put u isto toliko mečeva od kada je stigao u Madrid da ga zakinu za bodove
51 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 23:18h

Atletiko Madrid čeka već 13 godina i moraće još neko vrijeme da bi uzeo mjeru Realu.

Ta 1999. godina odavno je postala čuvena za navijače "kolčonerosa", a Atletiko definitivno ne pamti da je u boljoj situaciji dočekao gradski derbi, jer je bio ispred Reala (ostaće i poslije ovog poraza) koji se trese na svim poljima.

Međutim, na terenu je sve drugačije - Žoze Murinjo nije dozvolio "crveno-bijelima" ni sedmi put u isto toliko mečeva od kada je stigao u Madrid da ga zakinu za bodove.

Atletiko je otvorio utakmicu velikom šansom Radamela Falkaa, a onda je primio gol kakav samo može da postigne Kristijano Ronaldo.

Portugalac je sa skoro 30 metara iz slobodnog udarca poslao projektil u gol Tiboa Kurtoe i sve se okrenulo. U nastavku je Real potvrdio trijumf pogotkom Mesuta Ozila. Ronaldo je dao jedan gol, a mogao je još makar dva, jer je u samo tri minuta prvo pogodio prečku iz slobodnog udarca, a onda i stativu poslije kontre.

Na kraju, ishog derbija najviše odgovara Barsi, jer sada ima šest bodova više od Atletika, te i dalje 11 od Reala...

Barselona je, inače, lako slomila Atletik Bilbao (5:1), a Lionel Mesi je nakon ove utakmice za dva koraka bliži Gerdu Mileru - Argentinac je dao dva gola, sada je na brojci od 84 u kalendarskoj godini, i ima tri utakmice da postigne još makar dva i sruši rekord čuvenog Njemca.

Pored Mesija, protiv pogađali su i Đerar Pike, Adrijano i Sesk Fabregas.

Ipak, istorija je promijenjena - Barsin start sezone od 13 pobjeda i jednog remija je ujedno i najbolji u istoriji Primere.

Do večeras je rekorder bio Real Madrid i to iz 1992. godine. Madridski velikan je tada sa Radomirom Antićem na klupi u prvih 14 kola imao 12 trijumfa, te po jedan remi i poraz.

Valensija je poražena od Sosijedada na „Mestalji” (5:2) i taj debakl je koštao posla trenera "slijepih miševa" Maurisija Pelegrina.

"U pitanju su različiti stavovi i odluka je konačna - Pelegrino više nije naš trener", kazao je predsjednik Valensije Manuel Ljorente.

Izgubila je i Malaga, i to u predgrađu Madrida od Hetafea (1:0).

Rezultati

Real M. - Atletiko M. 2:0 (Ronaldo 16, Ozil 66)

Hetafe - Malaga 1:0 (Lopo 56)

Valensija - Sosijedad 2:5 (Soldado 2, 73 - De la Belja 44, Gonsales 57, Ifran 64, Agireće 83, Vela (penal) 90)

Barselona - Atletik B. 5:1 (Pike 22, Mesi 25, 69, Adrijano 45, Fabregas 57 - Gomes 66)

Sjutra

Granada - Espanjol

Deportivo - Betis

Selta - Levante

Majorka - Saragosa

Ponedjeljak

Sevilja - Valjadolid

Galerija

Bonus video: