Na kraju svi zadovoljni bodom

"Trebalo je da prođe punih 45 minuta da moji momci zaigraju onako kako su igrali u nekoliko prethodnih kola", rekao je trener Budućnosti, Radisav Dragićević
0 komentar(a)
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2012. 10:40h

Često je Podgoričanima znala da i te kako prija blaga barska klima. Ne i ovoga puta. Osim motivisanog rivala, “plavi” su protiv sebe imali i dobru taktičku postavku stratega nominalnog domaćina Petrovca Milorada Malovrazić.

Igra sa tri klasična štopera, uz dva ofanzivna spoljna igrača, potpuno je neutralisala prepoznatljivu pas igru Budućnosti. Istini za volju, neutralisala je i ofanzivne kapacitete petrovačkog sastava.

Budućnost je ostala bez nezvaničnog zvanja jesenjeg prvaka, iako je potpuni preokret mogao biti viđen u prvom minutu sudijske nadoknade da odlični rezervista Nikač u situaciji jedan na jedan naspram sebe nije imao golmana potvrđenog fudbalskog renomea Nemanju Popovića.

"Znali smo da nas ne očekuje lak posao, tim prije što nismo igrali na našem terenu na kojem uvijek imamo prednost u odnosu na rivale. Dugo smo razmišljali kako da postavimo igru i "ubijemo” kreaciju u veznom redu Budućnosti koju oni nesporno imaju. I ispalo je da smo dobro postavili igru. Dali smo gol, na kraju spasavali i bod, ali sve u svemu ne mogu biti nezadovoljan polusezonom koja je ostala za nama. Čeka nas analiza, možda i nekoliko igračkih promjena, a i malo odmora pa da spremni dočekamo proljećne izazove", rekao je trener Petrovca, Milorad Malovrazić.

Nakon kiše koja je u lijepom primorskom gradu neprestano padala dva dana, sunce je stiglo na Topolicu neposredno pred početak duela i dalo mogućnost fudbalerima da odigraju meč bez većih poteškoća, s obzirom na to da je teren bio u odličnom stanju.

A pravo ni od kuda stigao je gol domaćih. Đukić je odlično zavrnuo loptu u šesnesterac, odbrana Budućnosti je bila slabo postavljena, a Jovanović je glavom loptu sproveo u mrežu nemoćnog Agovića. Njegov četvrti gol u ovogodišnjoj polusezoni.

Ulaskom Flavija gosti su u drugom poluvremenu dobili na onome što im je bilo potrebno. Budućnost je konačno zaigrala bolje u veznom redu i ličila na tim sa vrha tabele, pa su se ređale šanse pred golom Petrovca.

Vidjelo se u vazduhu da izjednačenje, ipak, mora stići. I stiglo je u 83. minutu. Nova gužva u šesnestercu, najbolje se snašao rezervista Nikač i u padu majstorski matirao ovoga puta nemoćnog Popovića.

"Moram biti zadovoljan nakon svega što je viđeno na Topolici. Trebalo je da prođe punih 45 minuta da moji momci zaigraju onako kako su igrali u nekoliko prethodnih kola i kako od njih tražim na treninzima. Kompletna terenska inicijativa se isplatila u finišu, bili smo čak na pragu i potpunog preokreta, ali sve u svemu zadovoljan sam osvojenim bodom, iako ovaj dio prvenstva nismo završili na prvom mjestu. Čekaju nas pripreme, možda nekolikor promjena i juriš na znatno bolji i uspješniji drugi dio sezone na proljeće", rekao je trener Budućnosti, Radisav Dragićević.

Priliku da potpuno preokrene rezultat Nikač je imao i u prvom minutu sudijske nadoknade, ali u situaciji jedan na jedan Popović je briljantno intervenisao i donio veliki bod svom timu.

Petrovac - Budućnost 1:1

Bar - Stadion SRC "Topolica”. Gledalaca: 300. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dejan Šaković (Podgorica).

Strijelci: Jovanović u 24. minutu za Petrovac, a Nikač u 83. minutu za Budućnost.

Žuti kartoni: Radunović, Flavio (Budućnost).

Petrovac: Popović 7, Radulović 6,5, Đukić 7 (Mrvaljević), Mihailović 7, Lakić 6,5, Grbović 6,5, Šofranac 6,5, Marković 6,5 (Muhović), Golubović 6,5, Jovanović 7,5, Jablan 6,5 (Vujačić).

Budućnost: Agović 6,5, Tomković 6,5, Radunović 6,5, Peković 6,5, Golubović 6,5 (Flavio 7), Mugoša 6,5, M. Vukčević 6,5, N. Vukčević 7, Kamberović 6,5, Adrović 6,5 (Cmiljanić), Kalezić 6,5 (Nikač 7,5).

Bonus video: