Sutjeska zimuje na vrhu

"Ambicije su bile da osvojimo neko od prva tri mjesta, a ukoliko se ukaže prilika da osvojimo titulu nećemo je ispustiti", rekao je sportski direktor Sutjeske Jovan Gardašević
59 pregleda 2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.12.2012. 12:13h

Sutjeska se poigravala sa omladincima Lovćena, ubjedljivom pobjedom preuzela prvo mjesto i proslavila jesenju titulu. Nakon svega što se dešavalo u ovoj polusezoni, može se slobodno reći - potpuno zasluženo!

Od samog početka bilo je jasno da su Nikšićani na Cetinje došli, ne samo po bodove, već i po titulu jesenjeg prvaka - već u 18. minutu gosti su poveli preko Šušnjara, koji je glavom načeo mrežu golmana Tanovića.

Vođstvo je udvostručio Perošević u 42. minutu, čime su gosti već na poluvremenu stekli značajnu prednost.

To, međutim, nije zadovoljilo Nikšićane, pa su već u 48. minutu preko Jovovića došli do vođstva od 3:0.

Samo dva minuta kasnije, Perošević je svojim drugim pogotkom najavio debakl Lovćena...

A, Cetinjani su nakon toga postigli počasni pogodak u 64. minutu - Todorović je nakon odlične asistencije Vušurovića savladao golmana Janjuševića.

I kada su svi vjerovatno mislili da je sve okončano, u 71. minutu se u listu strijelaca upisao i rezervista gostiju Karadžić za ubjedljivih 5:1.

Konačnih 6:1 za jesenjeg šampiona postavio je Poček pet minuta prije kraja...

"Ovo je bila vrlo važna utakmica koja nam je donijela jesenju titulu. Moram da kažem da smo naporno radili tokom čitave sezone. Dali smo maksimum i uspjeli da na kraju napravimo dobar rezultat".

"Zahvaljujem se svojim saradnicima i stručnom štabu, ali prije svega fudbalerima na igri koju su pokazali u dosadašnjem dijelu šampionata. Naravno, posebna zahvalnost našim navijačima, nadam se da smo opravdali njihovo povjerenje".

"Što se tiče utakmice na Cetinju, igrali smo protiv izuzetno mlade ekipe Lovćena, ali smo posao shvatili veoma ozbiljno, o čemu na kraju govori i rezultat. Ekipi Lovćena želim sve najbolje, a nadam se da ćemo mi nastaviti kao i do sada".

"Na početku sezone su naše ambicije bile da osvojimo neko od prva tri mjesta, koja vodi u Evropu, a ukoliko se ukaže prilika da osvojimo titulu, kao što se ukazala i u ovoj polusezoni, sigurno je nećemo ispustiti", bio je raspoložen za priču sportski direktor Sutjeske Jovan Gardašević.

Omladinici Lovćena pružili su onoliko koliko su mogli u ovom trenutku.

"U prvom poluvremenu bili smo ravnopravan rival, stvorili nekoliko šansi. U drugom dijelu do izražaja je došlo neiskustvo naše ekipe", kazao je nakon utakmice fudbaler Lovćena Marko Draganić.

Lovćen - Sutjeska 1:6

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Miloš Asović (Berane).

Strijelci: Todorović u 64. minutu za Lovćen, a Šušnjar u 18, Perošević u 43. i 50, Jovović u 48, Karadžić u 72. i Poček u 85. minutu za Sutjesku.

Žuti kartoni: Martinović, Todorović, Borozan (Lovćen).

Lovćen: Tanović 5,5, Bošković 5,5, Marković 5,5, Martinović 5,5, Mijanović 5,5, M. Draganić 5,5, Vušurović 5,5, Hočko 5,5, N. Draganić 5,5 (Džaković), Todorović 6 (Borozan), Sjekloća 5,5 (Mudreša).

Sutjeska: Janjušević -, B. Nikolić 6,5 (Karadžić 7), Stefanović 6,5, Ćuković 6,5, Đurović 6,5, Perošević 8, J. Nikolić 6,5 (Čolaković), Šušnjar 7,5 (Poček 7), Stijepović 6,5, Bečelić 7, Jovović 7.

Bonus video: