Pobjeda Mladosti za miran zimski san

Mladost je ostvarila važnu pobjedu protiv Rudara, sa novim bodovima prezimiće na lagodnoj poziciji (šestom mjestu), dok su Pljevljaci uprkos porazu ostali kandidati za najviši plasman.
0 komentar(a)
Mladost-Rudar, Foto: Vesko Belojević
Mladost-Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.12.2012. 08:40h

Mladost je ostvarila važnu pobjedu protiv Rudara, sa novim bodovima prezimiće na lagodnoj poziciji (šestom mjestu), dok su Pljevljaci uprkos porazu ostali kandidati za najviši plasman.

Domaćin je rano poveo - Tatar je u 27. minutu poslije Božovićevog kornera preciznim udarcem glavom sa peterca pogodio mrežu Vukliša. Prethodno je viđena po jedna dobra situacija na obje strane, ali napadač gostiju Nerić, te njegov kolega iz suparničkog tabora Eber nisu bili precizni...

Mladost je dobila sigurnost nakon vođstva i u nastavku bez problema kontrolisala situaciju na terenu. Četa Miodraga Vukotića prva je zaprijetila u drugom poluvremenu - Šćepanović je u 60. minutu plasiranim šutem zagrijao gostujućeg golmana, dok mu je Eber samo 30-ak sekundi kasnije dobro zagrijao dlanove. Ispostavilo se da je Rudar preko Igumanovića, koji je zaprijetio u dva navrata (jednom iz “slobodnjaka”) napravio posljednje trzaje... Meč je riješen u 72. minutu kada je sudija Radunović poslije starta Kaluđerovića nad Tomićem na ivici kaznenog prostora procijenio da je vezista Rudara napravio prekršaj za najstrožu kaznu. Siguran iz penala bio je Šćepanović, koji je osmim prvenstvenim pogotkom postavio konačan rezultat.

"Raduje odlično izdanje čitave ekipe protiv kvalitetnog rivala. Postigli smo golove u pravo vrijeme, a sa ovom pobjedom zaokružili kvalitetnu jesen u kojoj smo izborili i plasman u polufinale Kupa. U svim linijama smo bili kompaktni. U predstojećoj pauzi vidjećemo šta će biti sa igračkim kadrom. Ciljevi su isti, sigurno da je Kup izazov, potrudićemo se da dođemo do same završnice", rekao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

Pljevljaci zimuju na trećem mjestu, sa tri boda manje od jesenjeg šampiona Sutjeske...

"Zaslužena pobjeda Mladosti, dok smo mi bili dosta loši. Igrači su u glavama već bili u svojim kućama. Nije bilo agresivnosti, a ni teren to nije dozvoljavao. Imali smo šansu ili šansu i po... Sa druge strane, kada primite dva gola od rivala koji je imao još dvije šanse, onda morate da mu čestitate. Mi se objektivno nismo uključivali u borbu za vrh, mada smo došli u situaciju da razmišljamo na način da je dobro ako možemo da budemo čak i prvi... Govorio sam, međutim, da bi bilo dobro da nam prvoplasirani tim ne pobjegne više od 2-3 boda, a sada je upravo tako. Sve vrijeme smo kuburili na poziciji napadača, pa mislim da smo napravili korektan rezultat u protekloj polusezoni", komentarisao je Nikola Rakojević, trener Rudara.

MLADOST - RUDAR 2:0

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 200. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Radulović (Podgorica), Miodrag Brajović (Spuž). Strijelci: Tatar u 27. i Šćepanović u 72. minutu iz penala. Žuti kartoni: Živković, Božović, Savićević, Adžović (Mladost), Nestorović, Kaluđerović, Brnović, Vlahović, Nerić (Rudar).

Mladost: Čučković 7, Tatar 7, Šofranac 6,5, Radulović 7, Živković 6,5, Mandić 6,5, Sanković 6,5, Božović 6,5 (Adžović), Šćepanović 6,5, Eber 6,5 (Mijušković), Savićević 6,5 (Tomić).Rudar: Vukliš 6,5, Jovanović 6, Alić 6, Damjanović 6, Nestorović 6, Kaluđerović 6 (Jeknić), Šljivančanin 5,5 (Popović 5,5), Brnović 6, Vlahović 6, Igumanović 6, Nerić 6 (Krkeljić).

Bonus video: