Remi Bajerna i Borusije

Bavarci poveli golom Krosa u 67. minutu, a zasluženi bod "milionerima" donio je Gece u 74...
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 20:00h

Veliki derbi njemačkog fudbala je završen bez pobjednika, i to je rezultat koji na kraju može da se okarakteriše i kao zadovoljavajući za Bajern.

Nakon remija sa Borusijom na "Alijanc areni" (1:1) Bavarci su zadržali 11 bodova više u odnosu na šampiona, pa je jasno da je Salatara na putu ka Minhenu.

Borusija je, kao i u prethodnim mečevima sa veliki rivalom, bila bolja, ali je iz najveće dominacije primila gol - Toni Kros je u 67. minutu driblingom "slomio" oba štopera protivnika (Matsa Humelsa i Nevena Subotića) i matirao Romana Vajdenfelera. Zaslužen bod Borusiji donio je Mario Gece u 74.

Bajern je u finišu imao dvije velike šanse (Kros i Tomas Miler), ali je Vajdenfeler sačuvao mrežu...

"Imali smo bolje šanse, ali je Valdenfeler bio čudesan. Ne znam šta još treba da se dogodi pa da taj momak dobije šansu da brani u reprezentaciju", rekao je trener Bajerna Jup Hajnkes.

Borusija je možda izgubila titulu, ali je i dalje nepobjediva u međusobnim duelima sa Bajernom - tim Jirgena Klopa je posljednji put izgubio u februaru 2010. godine.

"Oba tima su željela pobjedu, igralo se bez kalkulacija. Valdenfler nas je spasao, to je jasno, zato je i primao redom čestitke poslije utakmice. Čak i od igrača Bajerna", kazao je Klop.

Bajer je četvrtom uzastopnom pobjedom pokazao da je u ovom momentu jedini pravi protivnik Bajernu - "farmaceuti" su savladali Nirnberg sa 1:0 i sada imaju osam bodova manje na drugom mjestu.

Tim sa "Baj arene" možda nema kvalitet da se bori za titulu, ali svakako može da bude jedan od kandidata za mjesto koje vodi u Ligi šampiona...

Jedini gol protiv Nirnberga dao je Štefan Kisling u 37. minutu.

Dok Bajer igra sve bolje, Šalke posustaje. Sastav Huba Stevensa je izgubio dva boda kod kuće od Borusije iz Menhengladbaha (1:1), što mu je četvrti uzastopni meč bez trijumfa (po dva poraza i remija).

Štutgart je golom Japanca Šinđija Okazakija pobijedio u Firtu, a za domaćina je crnogorski vezista Milorad Peković igrao do 58. minuta.

Rezultati

Augsburg - Frajburg 1:1 (Verner 9 - Šmid 29)

Bajer - Nirnberg 1:0 (Kisling 37)

Grojter firt - Štutgart 0:1 (Okazaki 45)

Majnc - Hanover 2:1 (Miler 10, Šalai 89 - Šulc 28)

Šalke - Borusija M. 1:1 (Draksler 86 - De Kamargo 62)

Bajern - Borusija D. 1:1 (Kros 67 - Gece 74)

Sjutra

Hofenhajm - Verder

Volfsburg - Hamburger

Juče

Fortuna D. - Ajntraht 4:0

Galerija

Bonus video: