Vest Hem očitao lekciju Čelziju, đavolska pobjeda Junajteda

Rafael Benites je, tako, i dalje bez pobjede na klupi Čelzija, iako je meč dobro počeo, vođstvo u 13. minutu, kada je Fernando Tores asistirao Huanu Mati
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 19:58h

Mančester junajted je iskoristio kiks gradskog rivala i stekao tri boda prednosti na čelu Premijer lige, i to na spektakularan način - "đavoli" su savladali Reding sa 4:3, a prvih sedam šuteva završilo je u golu!

Reding je poveo u 8. minutu, Anderson i Vejn Runi iz penala su preokrenuli na 2:1, da bi sa dva gola sa ukupno četiri metra domaći opet došli do prednosti već u 23. minutu.

Goleadu su zaključili Runi i Robin van Persi već u 34. minutu, čime je izjednačen rekord po broju pogodaka u prvom poluvremenu, pošto je isti skor viđen na mečevima Blekburn - Lids (septembar 1997) i Derbi - Bredford (april 2000).

A rekord je mogao da bude i srušen, jer je Van Persi u 39. minutu gurnuo loptu ka mreži, a Adrijan Marijapa je izbacio kada je punim obimom bar 10-ak centimetara prešla gol liniju.

Petu izastopnu utakmicu Čelzi ne zna za pobjedu - “plavci” su danas poraženi od Vest Hema 3:1 u londonskom derbiju 15. kola Premijer lige.

Rafael Benites je, tako, i dalje bez pobjede na klupi Čelzija, iako je meč dobro počeo, vođstvo u 13. minutu, kada je Fernando Tores asistirao Huanu Mati.

U drugom poluvremenu, međutim, sve se promijenilo na terenu.

Vest Hem je izjednačio u 60. minutu preko Karltona Kola, koji je iskoristio nesporazum golmana Petra Čeha i Branislava Ivanovića.

Čelzi je pogodio prečku, a onda se branio da sačuva bod, sve do 86. minuta, kada je Mohamed Dijame postigao gol. Slavlje Vest Hema bilo je potpuno u 90. minutu nakon gola Modiba Maige, i to u trenutku dok su navijači Čelzija sa nostalgijom pjevali pjesme posvećene bivšem treneru Di Mateu.

Čelzi je ostao na trećem mjestu sa 26 bodova, dok se Vest Hem popeo na sedmo sa 22.

Arsenal je bio nemoćan protiv Svonsija, sve je mirisalo na remi u Londonu, a onda su Velšani zadali konačan udarac - Španac Miću je u posljednjim minutama meča sa dva gola srušio "tobdžije" i stvorio probleme Arsenu Vengeru.

Mančester siti je remizirao kod kuće sa Evertonom (1:1).

Maruan Felaini je u 33. minutu donio prednost "karamelama", a u posljednjim trenucima prvog poluvremena je konačan rezultat postavio Karlo Teves iz penala.

Liverpul je bio bolji od Sautemptona (pogodak Danijela Agera), dok je Totenhem deklasirao Fulam na "Krejven kotidžu" sa 3:0.

Strijelci za Sparse su bili Sandro i Džermejn Defo dva puta.

Rezultati

Reding - Mančester j. 3:4 (Robson Kanu 8, Le Fondr 19, Morison 23 - Anderson 13, Runi 16. (penal), 30, Van Persi 34).

Arsenal - Svonsi 0:2 (Miću 88, 90)

Fulam - Totenhem 0:3 (Sandro 56, Defo 73, 77)

Liverpul - Sautempton 1:0 (Ager 43)

Mančester siti - Everton 1:1 (Teves (penal) 43 – Felaini 33)

KPR - Aston Vila 1:1 (Maki 18 – Holmen 8)

VBA - Stouk 0:1 (Vajthed 78)

Vest Hem - Čelzi 3:1 (Kol 63, Dijame 83, Maiga 90 - Mata 13)

Sjutra

Norič - Sanderlend

Ponedjeljak

Njukasl - Vigan

Galerija

Bonus video: