Rudar gost Mladosti: Biće bure na Starom aerodromu

Nakon dva uzastopna poraza na gostovanjima, u pljevaljskom fudbalskom prvoligašu smatraju da je došao red na pozitivan rezultat i uspješan završetak jeseni
0 komentar(a)
Alić, Foto: Savo Prelević
Alić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.12.2012. 09:13h

Iako su igrači Mladosti pružali dobre partije, niz grešaka koštao ih je poraza u tri posljednja kola. To je izabaranike Miodraga Vukotića udaljilo od vrha tabele, a danas u posljednjem jesenjem kolu na Stari aerodrom dolazi drugoplasirani Rudar.

"To što smo se udaljili od vrha samo je plod nekih naših grešaka i promašenih šansi, naročito protiv Budućnosti u prethodnom kolu. Bili smo bolji, imali brojne šanse i ipak smo poraženi iz penala u finišu. No, nama je Evropa cilji a za njegovo ispunjenje i obećane premije je potrebno da preskočimo još samo prepreku u Kupu. Ušli smo među četiri u Kupu, ali se ni prvenstva nećemo odreći".

"Vidjećemo, ako bude pojačanja i neke serije pobjeda na startu proljeća, možda se opet uključimo u trku. Da bismo se mogli nadati boljem plasmanu, potrebno je da danas odigramo dobru utakmicu sa Rudarom i osvojimo makar bod. Oslabljeni smo za suspendovanog Seratlića i povrijeđenog omladinskog reprezentativca Pavićevića, ali se u odnosu na meč sa Budućnosti vraćaju Sanković, Mandić i štoper Radulović. Zato sam siguran da će utakmica sa Rudarom biti odlična, a teren je izuzetno dobro pripremljen", kazao je Vladimir Savićević, napadač Mladosti.

Nakon dva uzastopna poraza na gostovanjima, u pljevaljskom fudbalskom prvoligašu smatraju da je došao red na pozitivan rezultat i uspješan završetak jeseni. A ako sve to bude dovoljno i za jesenju titulu, na zimski odmor bi se otišlo u zaista sjajnom raspoloženju.

Međutim, u Rudaru su i ovako prezadovoljni dosadašnjim učinkom, pa će na megdan Mladosti rasterećeni i bez imparativa.

"Ne može ga ni biti kada nisi favorit. Tu ulogu ovog puta prepuštamo domaćinu, kvalitetnoj ekipi koja na Starom aerodromu često pokazuje koliko vrijedi. Mi smo planove za ovu jesen ispunili, pa ne moramo da jurimo za bodovima. Ali, isto tako ne krijemo da bi nam trijumf „legao“ kao „kec na desetku“ jer bi nas možda odveo i na prvo mjesto. Međutim, time se ne opterećujemo. Pripremamo se za zanimljivu i neizvjesnu utrakmicu u kojoj su u opticaju sva tri znaka. Koji god, osim keca, dođe, zadovoljiće naše ambicije", kaže Ermin Alić, štoper Rudara.

Mladi crnogorski reprezentativac vjeruje da će odbrana Pljevljaka dobro odraditi posao, mnogo bolje nego protiv Sutjeske i Grblja, te da je to, uz konkretan učinak napadača, put do cilja.

"Na ta dva meča primili smo šest a nismo dali gol. Nadam se da će se ovog puta desiti suprotno, da naša mreža ostane mirna, a protivnička se zatrese bar jednom. Faliće kažnjeni Ivanović, ali ima ko da zaprijeti, tu su Igumanović, Vlahović, Brnović, Jovanović. Kako god, optimista sam i mislim da će ovo biti lijepo subotnje popodne", zaključuje Alić.

Mladost - Rudar

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Radulović (Podgorica), Miodrag Brajović (Spuž). Početak u 13 časova.

Mladost (4-2-3-1): Čučković - Tomić, Radulović, Šofranac, Živković - Sanković, Mandić - Božović, Savićević, Eber - Šćepanović.

Rudar (4-4-1-1): Vukliš - Šljivančanin, Nestorović, Damjanović, Alić - Brnović, Vlahović, Igumanović, Kaluđerović - Jovanović - Nerić.

Bonus video: