Skolari: Igrači da se naviknu na pritisak, ili neka idu da rade u banku

Čovjek koji je Brazilu donio titulu prvaka svijeta 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji već je igračima stavio do znanja šta očekuje od njih
51 pregleda 1 komentar(a)
Luis Felipe Skolari, Foto: Beta AP
Luis Felipe Skolari, Foto: Beta AP
Ažurirano: 30.11.2012. 12:15h

Čovjek koji je Brazilu donio titulu prvaka svijeta 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji već je igračima stavio do znanja šta očekuje od njih – odmah po imenovanju na mjesto selektora “karioka”, Luis Felipe Skolari je poručio svim reprezentativcima da se “naviknu na pritisak”.

“U suprotnom, neka idu da rade u banku Brazila”, rekao je Skolari.

“Naši igrači moraju da znaju da će eventualna titula prvaka svijeta na našem terenu 2014. godine biti jedna od najvažnijih u istoriji, i moraju da rade i da se ponašaju u tom smjeru”, dodao je 64-godišnji Skolari, jasno stavljajući do znanja šta je cilj Brazila.

Inače, dužnosti Skolarija počinju sjutra žrijebom za Kup konfederacija. Kup konfederacija igraće se od 15. do 30. juna 2013. u Brazilu, godinu dana uoči Svjetskog prvenstva, koje će se 2014. takođe odigrati u toj zemlji.

Skolari ima manje od sedam mjeseci za pripreme za Kup i manje od 19 za Mundijal.

Bivši trener Čelzija za sada zna da će na Kupu konfederacija Brazil igrati protiv Italije, pošto je generalni sekretar Fife Žerom Valke u srijedu najavio da će te dvije reprezentacije biti u istoj grupi.

Na Kupu konfederacija učestvuju Brazil, Španija, Japan, Meksiko, Urugvaj, Tahiti, Italija i pobjednik predstojećeg Kupa afričkih nacija, a propozicije takmičenja ne dozvoljavaju da dvije južnoameričke reprezentacije budu u istoj grupi.

Tako će Brazil kao domaćin biti u grupi A, dok će prvak svijeta Španija biti u grupi B.

Druga evropska reprezentacija u grupi A sa Brazilom biće Italija, dok će Urugvaj biti u grupi B sa Španijom.

Bonus video: