Radončić i sa Suvonom napada Aziju

"Postigao sam 12 golova u prvenstvu, a imam još dvije godine ugovora sa Suvonom. Ponuda ima i iz drugih klubova, ali se nadam da će ih moji poslodavci odbiti", kaže Radončić
75 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2012. 13:53h

U dresu Seongnama je prije dvije sezone pokorio najveći kontinent, a juče je Dženan-Dženo Radončić pogotkom u dresu Suvona završio i devetu uspješnu sezonu u Južnoj Koreji.

"Postigao sam gol glavom nakon kornera, vodili smo i onda nas je crveni karton mojeg saigrača potpuno poremetio. Izgubili smo ne samo premiju, već najvjerovatnije i priliku da završimo šampionat na prestižnom, 3. mjestu. Gostujemo direktnom rivalu za treću poziciju, Pohangu, u posljednjem kolu, ali zbog tri žuta kartona za mene je šampionat završen. Pohang je u naletu i igra pred svojim navijačima i teško da ih možemo pobjediti pred njihovom publikom".

"Sva sreća da je Pohang pobjednik Kupa, što im donosi direktan plasman u Ligu šampiona Azije, pa nam i 4. mjesto donosi plasman u elitu", priča nakon naporne utakmice sa Jeju junajtedom (2:1), 29-godišnji centarfor iz Gusinja.

Nakon Gusinja, Rudara i Partizana, Radončić nemilice trese mreže već devetu sezonu u Južnoj Koreji, ali prvu u Suvonu.

"Da, za mene je takmičenje završeno i već u utorak dolazim u Crnu Goru. Tradicionalno mjesec odmora provodim kući, s tim što ću nekoliko dana provesti u Podgorici. I doći ću zadovoljan, jer sam postigao 12 golova u prvenstvu i jedan u kupu, a imam još dvije godine ugovora sa Suvonom. Ponuda ima i iz drugih klubova, ali se nadam da će ih moji poslodavci odbiti. Suvon ima najbolji trenažni centar i najbolje uslove i navijače u ovoj zemlji".

"Šta reći, pokrovitelj kluba je Samsung i ništa nam ne nedostaje. I imao sam sreće da se brzo vratim golovima nakon povrede koljena, koja je prijetila da me odvuče četiri mjeseca sa terena. U momentu povrede bio sam prvi strijelac lige sa sedam golova, ali sam se oporavio u upola kraćem roku i moram biti zadovoljan učinkom", naglasio je Radončić.

Devet sezona je dug period, kakav je Vaš status među navijačima na Dalekom Istoku?

"Pa, poznaju me i cijene moj učinak, naročito nakon osvajanja Lige šampiona. Neuporedivo sam poznatiji nego u domovini, jer se iz našeg Fudbalskog saveza nijesu sjetili da mi pruže prilku da se oprobam u nacionalnom dresu. Pratim igre naše reprezentacije i vidio sam gol Dejana Damjanovića u Ukrajini. Damjanović se nadavao golova ove sezone, odlično se kreće u napadu i to je njegov trener u Seulu znao da iskoristi. Iskoristili su to, vidim, i u našoj reprezentaciji. Ove godine je postavio rekord po broju golova u sezoni, dao je 30, a prethodni rekord bio je 28".

"Zvao sam ga prije nekoliko dana i čestitao mu na tituli sa Seulom, ali sam u češćem kontaktu sa Bogdanom Milićem u Gvangžuu. Nažalost, oni su prije dva dana ispali iz lige. Smatram da je to greška njihovog trenera, koji je isuviše rijetko koristio Milićev potencijal. To mi je neshvatljivo, pošto je Milić bio efikasan svaki put kad bi dobio priliku. Ja je u selekciji nijesam imao, ali ću naredne godine dobiti korejsko državljanstvo i, nadam se, i poziv da zaigram za reprezentaciju. Nedostaje mi to iskustvo - zaključio je Radončić.

Bonus video: