Bosna slavila uz zvuk sirene

Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je večerasa u Tivtu od Bosne i Hercegovine sa 2:1 , pa je tako drugi put u dva dana morala da pruži ruku i čestita rivalu.
2 komentar(a)
Futsal, Foto: FSCG
Futsal, Foto: FSCG
Ažurirano: 29.11.2012. 21:31h

Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je večerasa u Tivtu od Bosne i Hercegovine sa 2:1 , pa je tako drugi put u dva dana morala da pruži ruku i čestita rivalu.

Poput prve utakmice, i drugi meč je protekao u bespoštednoj borbi punoj žestokih duela a na kraju je više sreće imala gostujuća selekcija koja je do pobjede došla bukvalno uz zvuk sirene. Pad koncentracije naše odbrane kaznio je Mulahmetović koji je nakon kornera uhvatio sjajan volej i savladao Boškovića.

"Mnogo smo kvalitetnije odigrali, a stvorili smo i mnogo više šansi od protivnika. Bosna je i ovog puta povela posle odlične individualne akcije, ali nas to nije poremetilo jer smo i nakon primljenog gola imali kontrolu nad utakmicom i napadali. Imali dvije stative i prečku, a u nekoliko navrata smo previše žurili u završnici kontranapada. Na kraju stigao je taj gol Bosne uz zvuk sirene. Ne znam, možda je i vrijeme bilo isteklo, ali nema veze. Zadovoljan sam borbenošću, zalaganjem i disciplinom koju smo pokazali večeras", rekao je nakon utakmice naš selektor Sveto Ljesar.

Bosna je povela u 13. minutu kada se Kahvedžić odlično zagradio ispred svog čuvara i iz okreta poslao loptu u suprotan ugao. Naša selekcija je uspjela da izjednači tri minuta kasnije kada je Bajović u gol pretvorio povratni pas Mugoše. Naš igrač je prethodno dva puta imao priliku da savlada Skuhvana, ali je oba puta zakasnio da brzu loptu Barovića zakuca u mrežu. Crna Gora je i u nastavku utakmice bila bolji tim, tri puta je tresla okvir protivničkog gola (dvije stative i prečka), ali to nije bilo dovoljno da se dođe do pobjede.

U drugom poluvremenu nije viđeno mnogo prilika jer su oba tima odigrala sjajnu odbranu, ali je Bosna u samom finišu utakmice ipak stigla do šanse za pobjedu koju je iskoristila.

"Dobro smo analizirali protivnika, koji nas nije ničim iznenadio. Igrali smo mnogo bolje, pa i da smo slavili sa dva ili više golova razlike ne bi bilo nezasluženo. Raduje me što je oba meča obilježio visok tempo, u kakvom odavno nismo igrali. Nama nedostaju takve utakmice, kroz njih najviše učimo. I taj gol koji smo primili uz sirenu biće nam velika škola", istakao je Ljesar.

Naša selekcija će narednog mjeseca odigrati još četiri prijateljske utakmice u decembru - u Tivtu će 5. i 6. decembra gostovati selekcija Rumunije, dok će "sokoli" biti gosti Bosne i Hercegovine 18. i 20. decembra.

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 1:2 (1:1)

Tivat - Dvorana: "Župa". Gledalaca: 150. Sudije: Vladimir Šaković, Dražen Vukčević (Crna Gora). Strijelci: Bajović u 16. minutu za Crnu Goru, a Kahvedžić u 13. i Mulahmetović u 40. minutu za Bosnu i Hercegovinu. Žuti karton: Vukčević (Crna Gora)

Crna Gora: Despotović, Drašković, Barović, Perović, Mugoša. Igrali još: Ćalasan, Dondić, Bajović, Vukčević, Novović, Bošković, Zeković.

Bosna i Hercegovina: Skuhan, Kahvedžić, Lalić, Novoselac, Bevanda. Igrali još: Šunjić, Matan, Radmilović, Paprica, Kahvedžić, Mulahmetović.

Bonus video: