David Vilja ušao uklub 300

"Najvažniji gol je onaj na „Vembliju” u finalu Lige šampiona protiv Mančester junajteda”. Najljepši? Protiv Deportiva dok sam igrao za Valensiju kada sam pogodio s centra"...
0 komentar(a)
David Vilja, Foto: Reuters
David Vilja, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2012. 19:53h

Sa dva gola protiv Alaveša u Kupu kralja (3:1) David Vilja je došao do brojke od 301 pogotka u karijeri.

"Pogled na statistiku me čini ponosnim, ova brojka izgleda zaista impresivno. Nisam mogao ni zamisliti da ću postići više od 300 golova", rekao je Vilja, koji nije mogao da se sjeti kada je prvi put zatresao mrežu u karijeri.

"Bilo je to zaista davno. Mislim da sam prvi gol dao Ovijedu," kazao je Vilja, prije nego su mu novinari otkrili da se radilo o Himnastiku.

Španski golgeter je odabrao i golove kojih se rado prisjeća.

"Najvažniji gol je onaj na „Vembliju” u finalu Lige šampiona protiv Mančester junajteda”. Najljepši? Protiv Deportiva dok sam igrao za Valensiju kada sam pogodio s centra", dodao je 31-godišnji fudbaler.

Vilja, poznatiji i kao "El Guahe" ili u prevodu "klinac" protiv Alaveša je odigrao svih 90 minuta, prvi put nakon što je u januaru prošle godine na Svjetskom klupskom prvenstvu slomio nogu.

"David je svakog dana sve bolji. Iza njega je teška povreda, ali ona je stvar prošlosti i zbog toga smo svi srećni", istakao je Tito Vilanova, trener Barselone.

Vilja je po 40 golova postigao igrajući za Sporting Hihon, Saragosu i Barselonu, 128 puta je tresao suparničke mreže u dresu Valensije, te 53 puta igrajući za reprezentaciju Španije.

Bonus video: