Juventus spreman da plati sedam miliona eura za Ljorentea

Šampion Italije je napadača želio da kupi još lietos, ali klub iz Bilbaa nije želio da ga proda.
0 komentar(a)
Ljorente, Foto: Reuters
Ljorente, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.11.2012. 19:46h

Italijanski Juventus spreman je da plati sedam miliona eura za dovođenje fudbalera Atletik Bilbaa Fernanda Ljorentea, prenijeli su danas španski mediji.

Šampion Italije je napadača želio da kupi još lietos, ali klub iz Bilbaa nije želio da ga proda.

Juventus će priliku da dovede Ljorentea imati u januarskom prelaznom roku, pošto mu ugovor sa prošlosezonskim finalistom Lige Evropa ističe na ljeto sljedeće godine, kada bi mogao da napusti Atletik bez obeštećenja.

Ovaj 27-godišnji napadač nije dobijao mnogo prilika da igra ove sezone za svoj klub pošto je odbio da potpiše novi ugovor i jasno istakao da želi da ode.

Ljorente je rođen u Pamploni, a profesionalnu karijeru počeo je u španskom niželigašu Baskoniji, odakle je 2004. godine došao u Atletik, za koji je od tada odigrao 300 utakmica i postigao 114. pogodaka.

On je za reprezentaciju Španije nastupio 21 put i bio je strijelac sedam golova, a sa nacionalnim timom osvojio je svjetski i evropski šampionat.

Dolazak Ljorentea u Juventus vjerovatno bi značio da bi klub iz Torina napustili Alesandro Matri ili Niklas Bendtner, koji imaju malu minutažu.

Juventus želi da skine jednog od njih dvojice sa platnog spiska, a generalni direktor kluba Đuzepe Marota zakazao je sastanke sa njihovim agentima sljedeće nedjelje, kako bi pričali o budućnosti tih napadača u klubu.

Bonus video: