Solskjer: Moram mnogo da učim da bih postao trener Junajteda

"Svaki fudbaler koji je igrao za Junajted nada se da će postati tako dobar trener da bi mogao da dobije taj posao", rekao je Solskjer za magazin "FourFourTwo".
57 pregleda 0 komentar(a)
Solskjer, Foto: Wikipedia.org
Solskjer, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 28.11.2012. 19:39h

Bivši norveški fudbalski reprezentativac Ole Gunar Solskjer izjavio je danas da sanja da jednog dana preuzme svoj bivši klub Mančester junajted, ali je istakao da mora mnogo da radi kako bi dobio tu priliku.

"Svaki fudbaler koji je igrao za Junajted nada se da će postati tako dobar trener da bi mogao da dobije taj posao. Ako želim da se to desi, moram mnogo, mnogo godina da radim i učim, da bih imao dovoljno iskustva", rekao je Solskjer za magazin "FourFourTwo".

Solskjer je za Junajted nastupao 11 sezona, tokom kojih je odigrao 366 utakmica i dao 126 golova, a po završetku karijere počeo je da trenira rezervni tim kluba iz Mančestera, koji je vodio dvije i po godine.

"Svaki klinac sanja da igra za Junajted, a kada ste previše stari da igrate, onda je sljedeća najbolja stvar da postanete trener tog kluba. Ja ću uvijek biti pristalica Mančester junajteda, ako me isječete, poteći će crvena krv", kazao je Solskjer.

Aktuelni trener Junajteda, 70-godišnji Aleks Ferguson, koji je na tom mjestu od 1986, nedavno je dobio bronzanu statuu ispred stadiona Old Traford, a Škotlanđanin je trenirao Solskjera tokom cijelog njegovog boravka u tom timu. "On je očigledno gladan da pomogne svojim igračima, pomoćnicima i klubu kako bi nastavio dalje. Ne postoji dan kada možete da sjednete i kažete da možete da se opustite. Fergusonov rad je nevjerovatan, tako da ako neko želi da bude uspješan kao on, mora mnogo da radi i da ima mnogo dobrih ideja", istakao je ovaj 39-godišnji Solskjer.

Solskjer je poslije napuštanja mjesta trenera Junajtedovih rezervi u novembru 2010. preuzeo norveški Molde, klub za koji je igrao prije Engleske, i već u prve dvije sezone osvojio isto toliko titula šampiona te skandinavske države.

Bonus video: