Piksi Stojković: Ako Sergej vrijedi 150 miliona, ja bih vrijedio milijardu eura...

"Znali smo da je to posljednje zajedničko takmičenje, osjećalo se to, ali među igračima je bilo sve u najboljem redu. Svi smo bili svjesni šta se događa, ali mi smo imali sjajan, prijateljski odnos. Imali smo i naše snove, koji su zaustavljeni nesrećno, porazom od Argentine nakon penala", sjeća se Stojković
326 pregleda 32 komentar(a)
piksi, Foto: Reuters
piksi, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2018. 10:44h

Mundijal u Rusiji je okupio fudbalski krem, i na terenu i van njega.

Među bivšim asovima, koji su prisutni na fudbalskoj svetkovini, nalazi se i Dragan Stojković, legendarni srpski i jugoslovenski fudbaler.

U intervjuu za italijanske medije, Piksi je kazao da vjeruje da će Srbija uspjeti da prođe u osminu finala.

"Dolazak na SP je veliki rezultat, ali vjerujem da možemo i korak dalje", kazao je Stojković.

Italijane je posebno zanimalo njegovo mišljenje o Sergeju Milinković-Saviću, trenutno najvećoj srpskoj fudbalskoj zvijezdi, momka koji vrijedi 150 miliona eura na fudbalskoj pijaci...

"Ako Sergej vrijedi 150 miliona, ja bih u moje vrijeme vrijedio -.milijardu. Šalu na stranu, druga su vremena, ne mogu da se porede... On je izuzetno talentovan momak, ima ogroman potencijal i potpuno je normalno da Lacio za njega traži veliki novac. Ja mu želim da nosi Srbiju na Mundijalu, da uradi nešto što sam uradio ja u Italiji 1990. godine, da obraduje naciju", kazao je Stojković.

Prije 28 godina, posljednji jugoslovenski tim je stigao do četvrtfinala, pobjedom nad Španijom, uz dva nezaboravna Stojkovićeva gola.

"Znali smo da je to posljednje zajedničko takmičenje, osjećalo se to, ali među igračima je bilo sve u najboljem redu. Svi smo bili svjesni šta se događa, ali mi smo imali sjajan, prijateljski odnos. Imali smo i naše snove, koji su zaustavljeni nesrećno, porazom od Argentine nakon penala", sjeća se Stojković.

Legenda kaže da bi Jugoslavija opstala da je fudbalski tim postao prvak svijeta...

"Ništa se, nažalost, ne bi promijenilo. Političari su odlučili tako i to je bio kraj", zaključio je Piksi.

Bonus video: