Budućnost u polufinalu Kupa

"Plavi" su do pobjede došli golovima Nikole Vukčevića u 26. i Darka Nikača u 67. minutu. Najbolju priliku za Zetu imao je Žarko Korać koji u 77. minutu nije realizovao jedanaesterac...
2 komentar(a)
Trešnjica, Foto: Savo Prelević
Trešnjica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2012. 14:23h

Budućnost je na Trešnjici slavila sa 2:0 (kao i prije sedam dana pod Goricom), i ovjerila plasman u polufinale Kupa. Revanš na Trešnjici imao je, međutim, zanimljiv sadržaj, jer je Zeta pružila dobru partiju...

Domaćin je zaigrao agresivno po raskvašenom i teškom terenu, imao nekoliko odličnih šansi, a gosti demonstrirali kako izgleda “prava završnica”. Zeta je još u prvoj polovini prvog poluvremena imaola nekoliko prilika da vrati nadu i “otvori” revanš - Korać je dva puta bio u centru pažnje, prvo je šutirao sa 20-ak metara, a potom i zaprijetio udarcem glavom, ali je golman Budućnosti Damir Ljuljanović, kao i tokom čitavog meča, bio siguran.

U 21. minutu Božović je šutirao iz “slobodnjaka”, ali je lopta prohujala pored stative. A gosti, koji su prethodno jednom priprijetili preko Tomkovića, u 26. minutu su praktično završili sav posao – Bošković je centrirao iz kornera, a Nikola Vukčević glavom proslijedio loptu u desni donji ugao Radovićevog gola. To, ipak, nije demoralisalo domaćina, koji je do odlaska na odmor još nekoliko puta priprijetio... U 33. minutu Korać je glavom odložio loptu za Orlandića, ali je golman Budućnosti dobro procijenio situaciju.

Ni u nastavku nije falilo uzbuđenja, a najavio ih je vezista Budućnosti Marko Vukčević, koji je u 47. minutu oprobao šut sa 17-18 metara. Na drugoj strani, idealnu šansu za izjednačenje imao je Došljak, ali je Ljuljanović sjajno intervenisao. Konačan rezultat postavio je Nikač, koji je u 67. minutu dobro zahvatio loptu glavom sa 7-8 metara (Bošković je ponovo bio asistent). Iako je putnik u polufinale bio poznat, nekoliko stotina gledalaca imalo je šta da vidi i u završnici...Zeti, ipak, nije bilo suđeno ni da postigne počasni pogodak – Korać je u 76. minutu bio neprecizan iz penala (prethodno je Tomković faulirao Orlandića), dok je Došljak bio neprecizan u 86. minutu. A svega minut prije toga Nikač je prokockao zicer za 0:3 (Radović je bio siguran).

"Ne možemo da budemo zadovoljni kada nismo ostvarili cilj. Moramo, međutim, da budemo zadovoljni igrom, željom, htjenjem...To će nam biti odskočna daska za dalji rad. Bili smo bolji, ali nismo imali sreće da damo gol", kazao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

"Po ovako teškom terenu nije se mogla očekivati bolja partija. Pribojavali smo se ovog meča, jer smo imali i tešku utakmicu u prvenstvu. Rano smo postigli gol, nakon toga je rivalu bilo teško da se vrati u psihičkom i fizičkom pogledu. Čestitam protivniku, želim im sve najbolje, da se izvuku iz teške situacije. Mi nastavljamo dalje, potrudićemo se da uspješno završimo posao u posljednjem jesenjem kolu. Ne pamtim da je Budućnost uspjela da osvoji jesenju titulu i istovremeno prezimi u Kupu", rekao je Nenad Vukčević, pomoćni trener Budućnosti.

ZETA – BUDUĆNOST 0:2 (prvi meč 0:2)

Golubovci – Stadion Trešnjica. Gledalaca: 300. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Miloš Asović (Berane). Strijelci: N. Vukčević u 26. i Nikač u 67. minutu. Žuti kartoni: M. M. Radulović, Cavnić (Zeta), Radunović (Budućnost).

Zeta: Radović 6,5, Radulović 6,5, Kaluđerović 6,5, Cavnić 6 (Klikovac), A. Dabić 6,5, Burzanović 6,5, Božović 7, Kalačević – (Boljević 6, Perazić), Došljak 6,5, Orlandić 6, Korać 5,5.Budućnost: Ljuljanović 7,5, Kamberović 7, Peković 7, Tomković 7, Radunović 7, N. Vukčević 7 (Raičković), Flavio 6,5 (Rogošić), M. Vukčević 6, Nikač 7, Bošković 7, Adrović 6 (Kalezić).

Bonus video: