Skolari najbliži klupi "karioka"

Skolari je doveo Brazil do titule šampiona svijeta 2002. u Južnoj Koreji i Japanu, pa se smatra da bi taj uspjeh mogao da ponovi i na domaćem tlu, na Mundijalu u Rio de Žaneiru 2014. godine.
0 komentar(a)
Skolari, Foto: REUTERS
Skolari, Foto: REUTERS
Ažurirano: 27.11.2012. 19:26h

Bivši selektor Brazila Luis Felipe Skolari najozbiljniji je kandidat za ponovno preuzimanje klupe "karioka", prenose danas lokalni mediji.

Kako se navodi, Skolari je doveo Brazil do titule šampiona svijeta 2002. u Južnoj Koreji i Japanu, pa se smatra da bi taj uspjeh mogao da ponovi i na domaćem tlu, na Mundijalu u Rio de Žaneiru 2014. godine.

Brazilska fudbalska konfederacija (CBF) otpustila je prošle nedjelje Manoa Menezesa poslije dvije godine na selektorskom mjestu, pošto je selekcija trostrukog svjetskog šampiona izgubila u četvrtfinalu Kupa Amerike prošle godine i u finalu olimpijskog turnira u Londonu od Meksika.

Direktor CBF Andres Sančez bio je protiv otpuštanja Menezesa, jer je smatrao da vodi tim u pravom smjeru, ali je pritisak javnosti bio jači, ali samo u korist selektora koji je ponikao u Brazilu.

Time je, čini se, isključenja mogućnost da bivši trener Barselone Pep Gvardiola uđe u uži izbor za mjesto selektora, iako je list “Lance” objavio navodnu ekskluzivu da je Pep blizu klupe “karioka”. Šanse su mu, međutim, umanjene nakon komentara predsjednika CBF Hose Marije Marina koji se založio da Brazilac bude nasljednik Menezesa.

Sve dakle ide na vodenicu eventualnom ponovnom izboru 64. godišnjeg Skolarija, koji se nedavno razišao sa Palmeirasom.

Bonus video: