PREUZELI VRH

Šampion prečicom do trona

"Iskren da budem možda nismo razmišljali da u ovoj polusezoni možemo da dođemo do prvog mjesta, ali vjerovali smo i radili na tome da popravimo igru i uđemo u pobjedničku seriju", kaže Radisav Dragićević, trener Budućnosti.
72 pregleda 0 komentar(a)
Radisav Dragićević, Foto: Boris Pejović
Radisav Dragićević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.11.2012. 09:58h

Kolo prije kraja jesenjeg dijela, Budućnost je (prvi put od početka sezone) zaposjela lidersku poziciju. Aktuelni šampion “vezao” je pet uzastopnih pobjeda, a posljednji trijumf protiv Mladosti u gradskom derbiju pod Goricom donio je ”plavima” neizmjernu radost... Što zbog činjenice da su preuzeli tron, a što zbog načina na koji su došli do vrijednih bodova - golom Dragana Boškovića u drugom minutu sudijske nadoknade, iz penala. Trener Radisav Dragićević, međutim, ne želi euforiju...

"Sigurno da je lijepo kada ste na prvom mjestu. Ono je stiglo kao nagrada za igrače koji su uz dosta problema uspjeli da se konsoliduju i u kombinaciji sa rezultatima koje su u posljednje vrijeme postizali naši konkurenti. Još nismo ispunili cilj, jer nas čeka revanš sa Zetom u četvrtfinalu Kupa. To nam je jedna od najbitnijih stvari, vjerujem da ćemo u srijedu završiti posao onako kako treba, a tek nakon toga možemo da kažemo da smo ispunili cilj", kaže Dragićević.

Iako je ne tako davno izgledalo da je sezona potpuno izgubljena za aktuelnog šampiona, Budućnost se vratila na pobjedničke staze i prečicom stigla do prvog mjesta...

"Iskren da budem možda nismo razmišljali da u ovoj polusezoni možemo da dođemo do prvog mjesta, ali vjerovali smo i radili na tome da popravimo igru i uđemo u pobjedničku seriju. Uradili smo i više nego što smo očekivali, a uz pobjede dobijali na samopouzdanju. Jedna od najmanje kvalitetnih partija bila je upravo posljednja protiv Mladosti, ali bili smo strpljivi. Bilo je nervoze možda i zbog toga što su igrači osjetili da možemo da preuzmemo prvo mjesto. No, završilo se na najbolji način", prisjeća se trener šampiona.

Šta se promijenilo u odnosu na prvi dio polusezone, u kojem je bilo mnogo problema za Budućnost?

"Ne bih govorio o tome, ali igrači su imali dosta problema zbog nekih stvari koje su im odvraćale pažnju od terena. Ali, čim se to promijenilo, kada su počeli da pružaju maksimum, znao sam da neće biti problema... Podsjećam da smo prvo kolo, odnosno utakmicu sa Sutjeskom dočekali nakon štrajka. A potom je uslijedio i drugi štrajk - prije meča sa Mornarom kada se mislilo da ćemo nastupiti sa omladincima. I upravo je taj meč označio prekretnicu, jer smo nakon toga uz remi sa Jedinstvom dobili sve preostale utakmice. Moramo, međutim, još da napredujemo, jer promašujemo puno šansi. A da bismo i dalje bili prvi, treba da realizujemo stopostotne šanse", kaže Dragićević.

Oprez protiv Zete

Budućnost će u posljednjem jesenjem kolu u Petrovcu sama odlučivati o jesenjoj kruni, ali podgoričku ekipu prethodno u srijedu na Trešnjici čeka revanš u četvrtfinalu Kupa. Iako su njegovi puleni minule srijede savladali Zetu sa 2:0, Dragićević poziva na oprez...

"Gostovanje u Petrovcu je u drugom planu, makar do srijede. Iako je Zeta daleko iza nas na tabeli, ne smijemo da zanemarimo da ona ima kvalitetne i iskusne igrače koji su se dokazali i ljetošnjim nastupom na evropskoj sceni. Oni bi mogli da ponove dobro izdanje i protiv nas, tako da moramo da budemo maksimalno koncentrisani i oprezni", upozorava trener Budućnosti.