Četvrti dan Mundijala: Srbija slavi Kolarova, Brazilu samo bod, Lozano napravio zemljotres

Danas su slavili Srbija i Meksiko, protiv Kostarike i Njemačke, minimalnim rezultatom od 1-0. Brazil i Švajcarska su podijelili bodove
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2019. 08:10h

22:00 Švajcarska je došla do velikog boda protiv prvog favorita prvenstva Brazila! Kutinjo je doveo "karioke" u vođstvo, ali je izjednačenje u 50. minutu donio Zuber glavom posle kornera.

21:08 Švajcarska je izjednačila! Gol Zubera posle kornera i sada je 1-1!

21:03 Počelo je drugo poluvrijeme

20:46 Brazil ima gol prednosti na poluvremenu, potpuno zasluženo.

20:20 Remek-djelo Kutinja i Brazil vodi 1-0 protiv Švajcarske. Prelijep udarac sa dvadesetak metara u dalji ugao, lopta se od stative odbila u gol.

19:55 Dan zatvaraju Brazil i Švajcarska. Evo sastava timova:

Brazil (4-3-3): Alison - Danilo, Silva, Markinjos, Marselo - Paulinjo, Kazemiro, Kutinjo - Vilijan, Nejmar, Žezus.

Švajcarska (4-2-3-1): Zomer - Lihtštajner, Akanđi, Šar, Rodrigez - Behrami, Džaka - Šaćiri, Džemaili, Cuber - Seferović.

19:25 Gol Irvinga Lozana je izazvao manji zemljotres u Meksiko Sitiju! Meksički Institu za geologiju i atmosferska istraživanja je objavio da su registrovana povećane seizmičke aktivnosti u 35. minutu utakmice kada je Lozano savladao Manuela Nojera što je na noge diglo milione Meksikanaca u jednom od najvećih svjetskih gradova.

18:50 Meksiko je izdržao i uzeo tri boda protiv aktuelnog šampiona! Strijelac gola je bio Irving Lozano u 35. minutu!

18:40 Njemačka pokušava svim silama da dođe do gola, a Meksiko prijeti iz kontri. Rafael Markez je ušao u igru i upisao nastup i na petom prvenstvu svijeta!

18:08 Kapiten fudbalske reprezentacije Belgije Vensan Kompani neće napustiti ekipu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, iako je povrijeđen i neće moći da igra prve dvije utakmice na šampionatu. Kompani se povrijedio na prijateljskoj utakmici protiv Portugala početkom juna, a oporavak od povrede prepone ne ide po planu. Belgija na prvenstvu svijeta u Rusiji igra u Grupi G sa Engleskom, Panamom i Tunisom, a prvi meč očekuje je sjutra protiv Paname od 17.00.

18:00 Počelo je drugo poluvrijeme. Njemačka je imala svoje prilike, ali ni Meksiko nije nezasluženo u prednosti.

7:34 Meksiko vodi sa 1-0 protiv Njemačke! Irving Lozano je načeo aktuelnog svjetskog šampiona.

17:23 Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ocijenio je da današnja pobjeda nad Kostarikom ima višestruki značaj za ekipu, ali da ne treba dizati euforiju, već bi se trebalo okrenuti narednom protivniku. "Ovo je sigurno jedna bitna pobjeda. Bili smo svjesni da ćemo pobjedom imati potreban mir pred Švajcarsku, a u nekom drugom slučaju, u slučaju, ne daj Bože, poraza, veliki pritisak. Onda bismo morali da stvaramo veoma potreban mir, a vi mediji biste tražili uzroke poraza, što je normalno. Hvala Bogu, pobijedili smo, sada smo mirni i moramo da se okrenemo narednom protivniku. Kostariku moramo što prije zaboraviti", rekao je Krstajić za Radio-teveviziju Srbije.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov rekao je danas da mu je postignuti gol protiv Kostarike jedan od najdržaih u karijeri. "Sigurno je ovaj gol jedan od najdržaih u karijeri. Ovo je gol koji smo isčekivali, za koji smo se pripremali. Danas sam ja imao sreću da postignem taj gol, ali emocije treba držati po strani", rekao je Kolarov posle utakmice.

17:00 Počeo je prvi meč grupe F između Njemačke i Meksika.

16:20 Reprezentativac Srbije Nemanja Matić kaže da su nisu očekivali laganu pobjedu.

"Ovdje su najbolje selekcije na svijetu, svaka utakmica je borba, svaka utakmica je pravi rat. Znali smo da Kostarikanci imaju kvaliteta, znali smo i šta mi možemo. Zaslužili smo više od 1:0", smatra Matić.

16:10 Objavljeni su sastavi Njemačke i Meksika. Utakmica počinje u 17 časova.

NjEMAČKA (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Boateng, Humels, Platenhart - Kedira, Kros - Miler, Ozil, Draklser - Verner.

MEKSIKO (4-3-3): Očoa - Salsedo, Ajala, Moreno, Lajun - Erera, Gvardado, Vela - Galjardo, Ernandez, Lozano.

15.45 Kraj u Samari. Pobjeda Srbije nad Kostarikom 1:0 na startu grupe E.

15.38 Srbija bez problema čuva 1:0 protiv Kostarike.

15.11 Kakav gol Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca - spetkakularan šut preko žiivog zida u lijevi ugao. Srbija - Kostarika 1:0, 56. minut

15.04 - Zicer za Srbiju. Nakon duplog pasa sa Milinković-Savićem, Mitrović je izašao sam ispred Navasa, koji je bio miran, a šut napadača Fulama preslab.

14.45 Nema golova nakon prvih 45 minuta duela Srbija - Kostarika. Srpski tim bolji, ali nema pravih šansi pred golom Navasa. Kostarikanci opasni na početlku...

14.35 Poslije dugo vremena, zaprijetili su Kostarikanci - Urenja je sa 20-ak metara tukao preko gola.

14.27 Izgledala je kao velika šansa za Srbiju. Milinković-Savić je utrčao iz drugog plana, primio loptu i slabo je zahvatio sa desetak metara, praktično je dodao Navasu - podigla se, međutim, ofsajd zastavica.

14.15 I Srbija opasna, Navas vrhovima prstiju ispred Mitrovića, nakon ubacivanja Ivanovića.

14.10 U Samari, Kostarika opasnija na startu. Ruisa je blokirao Stojković, a štoper Rodriges dva puta pokušao glavom - prvi put pravo u golmana, zatim preko gola.

13.28 Branislav Ivanović postaće rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije - 104. put nosiće dres nacionalnog tima. Jednu manje utakmicu ima Dejan Stanković.

13.20 Njemačka i Meksiko otvaraju grupu G. Najavu meča pročitajte ovdje.

12.50 Srbija i Kostarika otvaraju četvrti dan, utakmicom u Samari.

Poznati su i sastavi timova.

12.30 Dragan Stojković Piksi pričao je za italijanske medije o šansama Srbije i nekadašnjoj Jugoslaviji. Opširnije čitajte ovdje.

11:50 Selektor Kostarike Oskar Ramirez kazao je da priželjku je pobjedu protiv Srbije.

"Srbija i mi smo na istom nivou. Švajcarska i Brazil su favoriti. Ali... Iznenađenja su moguća, kao što smo i prije četiri godine prošli u grupi sa tri svjetska šampiona. To je tada bila jedna priča, a sada otvaramo drugu. Najvažnije je da dobijemo ovu utakmicu kako bismo stekli šanse za prolaz dalje", rekao je Ramirez.

11:30 Na prethodna tri Svjetska prvenstva, Švajcarci su ostajali neporaženi u prvim mečevima. Da li "sajdžije" mogu da iznenade favorizovane Brazilce?

11:20 Reprezentativac Srbije, Nemanja Matić rekao je da "orlovi" poštuju Kostariku dovoljno da budu oprezni.

"Kostarika je najvažnija utakmica za nas. Veoma ih poštujemo. Imamo respekt prema njema, ne preveliki, ali dovoljan da budemo oprezni. Znamo koji su njihovi kvaliteti, znamo koji su naši. Tu smo negdje. Odlučiće detalji, tako da sa tim stavom ulazimo u utakmicu", kazao je Matić.

11:10 Kreću i Brazilci. Karioke svoj prvi meč igraju danas protiv Švajcarske. Najavu pročitajte ovdje.

10:17 Zvijezda Engleske, Dele Ali kazao je da je reprezentacija uvjerena da može da savlada bilo koga na Mundijalu.

"Možemo sa svima da igramo. Došli smo da osvojimo trofej", puca Dele Ali od samopouzdanja.

Englezi prvi meč na prvenstvu igraju sjutra protiv Tunisa.

9:25 Selektor Brazila, Tite kazao je da prva zvijezda "karioka", Nejmar nije 100 odsto spreman.

"U boljem je stanju nego što smo očekivali. Ne mislim da je on naš lider. Naša snaga je kolektiv. Jak smo tim, imamo definisan stil igre i kandidati smo da osvojimo Mundijal", kazao je Tite

8:42 Srbija danas protiv Kostarike igra krucijalnu utakmicu za plasman u drugu fazu. Najavu tog meča pročitajte ovdje.

8:39 Reprezentativac Maroka, Nordin Amrabat izašao je iz bolnice, ali neće igrati protiv Portugala u drugom kolu, piše Rojters.

Amrabat je u duelu sa Iranom doživio potres mozga kada se sudario sa rivalom iz Irana, Vahidom Amirijem.

8:16 Navijač i avanturista Matijas Amaja stigao je u Rusiju nakon puta koji je trajao pet godina. Opširnije čitajte ovdje.

8:08 Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji danas su na programu mečevi prvog kola u grpupama E i F.

Od 14:00 časova u Samari snage će odmjeriti Srbija i Kostarika. Tri sata kasnije Njemačka kreće u odbranu titule. Protivnik aktuelnim svjetskim prvacima na stadionu Lužnjiki u Moskvi je selekcija Meksika.

Današnji program zatvaraju Brazil i Švajcarska. Taj susret na programu je u 20 časova u Rostovu.

Galerija

Bonus video: