Brnović zadržao "rudare" u vrhu

Zanimljivo u šesnaestercu gostiju bilo je i u 13, 14. i 19. minutu, ali je svaki put dobro intervenisala odbrana Budvana
0 komentar(a)
Brnović, Foto: Vesko Belojević
Brnović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.11.2012. 09:02h

Što su planirali, Pljevljaci su i uradili. Osvojili su tri boda i zadržali šanse da možda stignu i do jesenje titule.

Do trijumfa su mogli lako (da su iskorišćene brojne šanse u prvih 50 minuta utakmice), a ispalo je teško (igrač manje zbog isključenja Ivanovića u 66 minutu).

Međutim, kada se sve sabere, „rudari“ su bili bolji rival, znatno konkretniji i razigraniji i apsolutno zasluženo slavili, pokazavši da je ubjedljiv poraz u Radanovićima, prošle subote, bio samo trenutak slabosti.

Domaćin je počeo agresivno i već u prvih 20 minuta stvorio četiri situacije iz kojih je mogao do vođstva.

Najbolju svakako u četvrtom minutu kada je Vlahović proturio loptu do Igumanovića, ovaj šutirao sa 12 metara, ali se istakao golman Butorović.

Zanimljivo u šesnaestercu gostiju bilo je i u 13, 14. i 19. minutu, ali je svaki put dobro intervenisala odbrana Budvana.

Ipak, u 29. minutu popustio je gostujući bedem.

Dugo je trajala akcija Rudara, lopta više puta ubacivana i izbacivana iz kaznenog prostora da bi je na kraju Šljivančanin vratio do Brnovića, a vezista Pljevljaka raspalio sa 20 metara i savladao nemoćnog golmana Mogrena.

I nastavak je počeo zicerom za Rudar. Baš kao i u prvom dijelu, opet u glavnim i sličnim ulogama Vlahović i Igumanović.

Pravovremeno dodavanje prvog, sjajan šut drugog, ali se umjesto mreže gostiju zatreslo mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Uslijedio je period u kome su domaći lako čuvali loptu i minimalnu prednost, ne dozvoljavajući Budvanima da ozbiljnije zaprijete.

I onda niotkuda, Igor Ivanović u kratkom intervalu nepotrebno, ali zasluženo zarađuje dva žuta, odnosno crveni karton i gostima daje dodatnu dozu kiseonika koja im umalo nije donijela izjednačenje u 75. minutu.

Odlično je na ubačenu loptu na ivici peterca reagovao „rezervista“ Gardašević, u padu je poslao u lijevi donji ugao, ali je kao mačka reagovao Vukliš i spasio već viđen gol.

Do kraja utakmice Mogren više nije bio tako opasan, a Rudar je iskusno sačuvao teško zarađeni kapital.

"Priliku da sve riješimo propustili smo u prvom poluvremenu, i onda dozvolili da u nastavku ostanemo sa igračem manje na terenu i ugrozimo trijumf. Raduje me, međutim, što je upravo tada ekipa odreagovala na pravi način, funkcionisala kako treba i za preostalih pola sata samo jednom dozvolila rivalu da ozbiljno priprijeti", kazao je trener pljevaljskog prvoligaša, Nikola Rakojević.

"Utakmica je bila i čvrsta i teška, Rudar je dominirao u prvom, mi nadmoćniji u drugom poluvremenu, oni su jednu od svojih prilika iskoristili, mi nismo, što govori da su Pljevljaci zaslužili trijumf. Ipak, kada se sve sabere, ja i pored poraza nisam nezadovoljan, jer je i ovaj naš prinudni sastav, izuzev konačnog rezultata, igrom uglavnom ispunio očekivanja", rekao je strateg Mogrena Branislav Milačić.

Rudar - Mogren 1:0 (1:0)

Pljevlja - Stadion: pod Golubinjom. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje) i Srđan Korać (Bar). Strijelac: Brnović u 29 minutu. Žuti kartoni: Ivanović (Rudar), Baošić i Brnović (Mogren). Crveni karton: Ivanović (Rudar) u 66 minutu.

Rudar: Vukliš 7, Jovanović 7, Vlahović 7,5, Igumanović 7,5 (Rustemović), Nestorović 7, Kaluđerović 7, Damjanović 7, Alić 7, Ivanović 6,5, Šljivančanin 7 (Popović) Brnović 7,5 (Nerić -).

Mogren: Butorović 7, Ivanović 6,5, Milošević 6,5, Bojić 7, Radišić 7, Ćosić 6,5, Baošić 6 (Vujović 6,5), Brnović 6, Pržica 6 (Gardašević), Nedović 6 (Đurović), Zec 6,5.

Bonus video: