Korać skratio muke

Zeta je imala zicer za 2:0 u 61. minutu, ali Došljak nije uspio da nadmudri Bulajića, koji je istrčao na 17-18 metara i zaustavio pokušaj ofanzivnog veziste domaćih.
2 komentar(a)
Korac, Foto: S. Prelević
Korac, Foto: S. Prelević
Ažurirano: 25.11.2012. 09:28h

Zeta je u blijedoj predstavi zaustavila Sutjesku i skinula je sa trona, a pobjednika riješio Korać, koji je u 16. minutu dobro reagovao nakon Božovićevog centaršuta iz prekida i glavom proslijedio loptu u mrežu.

Domaćin je, istina, imao još nekoliko povoljnih šansi u meču slabog tempa. Prethodno je strijelac odlučujućeg gola izblokiran u 10. minutu, a nepun minut kasnije i Orlandić je pokušao da savlada dobro postavljenog golmana Bulajića.

Slično je bilo i u 39. minutu, samo što je Orlandić tada pokušao glavom.

Na drugoj strani, desetkovani gosti, koji su zaigrali u kombinovanom sastavu, zaprijetili su u 40. minutu kada je Poček pogodio spoljni dio mreže.

Nikšićanima nije pomogla ni brojčana prednost koju su imali od 56. minuta - tada je bek Zete Novović zaradio isključenje zbog oštrog starta nad Pejovićem na sredini terena.

Gosti su nakon toga strpljivo kombinovali, prebacili težište igre na protivničku polovinu, ali je golman domaćih Radović ostao besposlen...

Zeta je imala zicer za 2:0 u 61. minutu, ali Došljak nije uspio da nadmudri Bulajića, koji je istrčao na 17-18 metara i zaustavio pokušaj ofanzivnog veziste domaćih.

"Kada pobijedite u ovako važnom meču, onda morate da budete zadovoljni. Igra nije bila na nivou, ali sreća da smo rano postigli pogodak. Osvojili smo tri važna boda u namjeri da uhvatimo priključak za ekipama koje su u sredini tabele", kazao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

Sutjeska je kolo prije kraja jesenjeg dijela izgubila lidersku poziciju...

"Kao što je poznato - imali smo puno problema pred ovu utakmicu, došli smo da probamo da napravimo nešto u šarenom sastavu. Ostaje žal što nismo uspjeli da iskoristimo činjenicu da smo više od 30 minuta imali igrača više. U narednom kolu čeka nas gostovanje na Cetinju, ali biće povoljnija situacija jer nam se vraćaju Jovović i Karadžić. Vjerujem da ćemo zabilježiti pobjedu, čime bismo sa 35 bodova otišli na pauzu. To je bio i neki cilj, zapravo ono sa čime bismo svi u klubu bili prezadovoljni", rekao je Srđan Kljajević, trener Sutjeske.

Zeta - Sutjeska 1:0 (1:0)

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 500. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Dragiša Drljević (Berane). Strijelac: Korać u 16. minutu. Žuti kartoni: Burzanović, Došljak, A. Dabić (Zeta), Poček (Sutjeska). Crveni karton: Novović (Zeta).

Zeta: Radović -, M. Radulović 6, Kaluđerović 6,5, Cavnić 6, Novović 5, Burzanović 6, Z. Peličić 6, Božović - (Kovačević 6), Došljak 6, Orlandić 6 (A. Dabić), Korać 6,5 (Klikovac).

Sutjeska: Bulajić 6, Bečelić 5,5 (Đajić 5,5), J.Nikolić 6, Ćuković 6, Stijepović 5,5, Čolaković 6, Stefanović 5,5 (Višnjić), B. Nikolić 5,5 (Kosović 5,5), Pejović 6, Poček 5,5, D. Karadžić 5,5.

Bonus video: