Bajern silovit, strjelac i Mario Gomes

Nova žrtva tima Jupa Hajnkesa je Hanover – lider je slavio sa 5:0 za 11. trijumf ove sezone u Bundes ligi.
1 komentar(a)
Mario Gomes, Foto: Reuters
Mario Gomes, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.11.2012. 16:51h

Bajernov pohod na Salataru je nastavljen i u 13. kolu, pa je već sada jasno da je potrebno da se desi čudo da bavarski velikan ove sezone ispusti prvu poziciju, bez obzira na to što je prvenstvo još daleko od kraja.

Nova žrtva tima Jupa Hajnkesa je Hanover – lider je na "Alijanc areni" slavio sa 5:0 za 11. trijumf ove sezone u Bundes ligi.

Već nakon tri minuta domaćin je poveo (pogodio Havi Martines), a kada je Toni Kros iz voleja u 24. povisio na 2:0 postalo je jasno da se Hanoveru sprema katastrofa.

"Isplatila se dominacija od prvog minuta. Rano smo otvorili utakmicu i to nam je pomoglo da igramo mirno, baš onako kako želimo", rekao je Hajnkes koji je 200. put sjedio na klupi Bajerna.

Pogađali su i Frank Riberi i Brazilac Dante, a onda je došlo vrijeme i za povratnika Marija Gomesa – Super Mario je u 66. zamijenio Marija Mandžukića, a samo 27 sekundi kasnije i postavio konačan rezultat. Paklenom golgeteru je to bio prvi pogodak ove sezone.

Borusija Dortmund je pobijedila u Majncu (2:1), pa je sada drugoplasirani tim na tabeli sa devet bodova manje od Bajerna.

Šampiona su do tri boda vodili dežurni strijelci - Marko Rojs i Robert Levandovski.

Šalke se neočekivano okliznuo i izgubio korak za Bajernom. Bod sa „Veltins arene” je izvukao Ajntraht (1:1). Klas-Jan Huntelar je donio prednost Šalke u 11, a konačan rezultat je postavio Štefan Ajgner dva minuta kasnije.

Grojter Firt je remizirao sa Nirnbergom (0:0), a crnogorski reprezentativac Milorad Peković je zamijenjen na poluvremenu.

Rezultati

Bajern – Hanover 5:0 (Martines 3, Kros 24, Riberi 37, Dante 63, Gomes 67)

Grojter Firt – Nirnberg 0:0

Majnc – Borusija D. 1:2 (Kaligjuri 4 – Rojs 11, Levandovski 43)

Šalke – Ajntraht 1:1 (Huntelar 11 – Ajgner 13)

Volfsburg – Verder 1:1 (Dost 64 – Arnautović 35)

Juče

Fortuna D. - Hamburger 2:0

Sjutra

Frajburg – Štutgart

Augsburg – Borusija M.

Hofenhajm – Bajer

Bonus video: