Gvardiola želi da bude selektor Brazila!

„Ako mi ponude da vodio Brazil, spreman sam da počnem već sjutra. I osvojićemo titulu prvaka svijeta!“, navodno je rekao bivši trener Barselone
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2012. 11:00h

Navodno je spreman da odmah spakuje kofere i dođe u Brazil na dogovore – kako javlja brazilski list „Lance“, bivši proslavljeni trener Barselone, Pep Gvardiola mogao bi da preuzme selektorsko mjesto „karioka“, koje je ostalo upražnjeno nakon što je juče smijenjen Mano Menezes!

Vijest, naravno, nije zvanična, ali je ova ekskluzivna informacija, koji je objavio „Lance“, već obišla svijet. Autor informacije Valter de Matos junior, inače osnivač i urednik ovog lista, objasnio je kako je došao do, navodne, ekskluzive.

„Čim sam saznao da se sprema otkaz Menezesu, pozvao sam moj izvor u Kataloniji da ga informišem o tome i da mu kroz šalu kažem da bi bilo ispunjenje sna da vidimo Gvardiolu na klupi Brazila. Ta osoba mi je rekla da će prenijeti informaciju Gvardioli, a nepunih 20 minuta kasnije me pozvao i rekao da je Pep (Gvardiola) oduševljen tom idejom, i da bi u ovom trenutku jedino odmah prihvatio da vodi „Selesao““, napisao je urednik lista „Lance“.

Dok je razgovarao sa svojim misterioznim izvorom, koji je u tom trenutku, bio u društvu Gvardiole, Valter de Matos junior je, navodno, čuo riječi Gvardiole:

„Ako mi ponude da vodim Brazil, spreman sam da počnem već sjutra. I osvojićemo titulu prvaka svijeta!“, navodno je dobacio bivši trener Barselone.

„Ako Gvadiola bude dobio priliku da bude selektor, Brazil će biti prvak svijeta na sljedećem šampionatu. Fudbalski savez Brazila može da bude siguran u to“, rekao je i izvor lista „Lance“ na kraju razgovora, kako je napisao urednik ovog dnevnika.

Ova vijest, svakako, predstavlja iznenađenje s obzirom na jučerašnju izjavu jednog od čelnika FS Brazila Andre Sanzesa.

“Nasljednika Mano Menezesa biraćemo između više kandidata, ali sigurno neće biti stranac”, rekao je Sančes nakon smjene Menezesa.

Ostaje da se vidi koliko su istiniti i realni navodi ovog lista, ali Brazilcima za sada ostaje da sanjaju.

Interesantno, ovo nije prvi put da se pominje ime Gvardiole kada je brazilska selekcija u pitanju, pošto je ovakvih spekulacija bilo i u avgustu.

“Nisam imao kontakte sa Fudbalskim savezom Brazila. Često razgovaram sa Gvardiolom i rekao mi je da ne pregovaram ni sa kim, bilo ko da je zainteresovan da ga angažuje. Teško je govoriti o budućnosti, ali mislim da Pep ne želi klupu Brazila niti bilo koje druge reprezentacije. Njemu se više sviđa evropski fudbal, posebno klupski”, rekao je u avgustu Gvardiolin menadžer Hose Marija Orobig.

Gvardiola je na kraju prošle sezone napustio Barselonu, trenutno boravi sa porodicom u Njujorku i djecu je upisao u tamošnju školu.

Mediji su u junu spekulisali da bi mogao da preuzme nacionalni tim Rusije, ali od toga nije bilo ništa (selektor je postao Fabio Kapelo).

Brazilski mediji su, takođe, objavili das u kandidati za selektora Brazila Adenor Leonardo Baći, poznatiji kao “Tite”, trener Korintijansa, Murisi Ramaljo, trener Santosa, i naročito bivši selektor Felipe Skolari, koji je Brazil vodio do titule prvaka svijeta na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i Japanu 2002. godine, a trenutno je slobodan, nakon što je u septembru dobio otkaz u Palmeirasu.

Bonus video: