Liberman smatra da je Mesi promašio penal jer je Argentina otkazala meč s Izraelom

Argentina je odustala od prijateljske utakmice s Izraelom pred Svjetsko prvenstvo nakon protesta i prijetnji Palestinaca jer je Izrael odlučio da se igra u Jerusalimu, navode izraelski mediji
1 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2018. 18:17h

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman sugerisao je danas da je fudbalska zvijezda Lionel Mesi promašio ključni penal na Svjetskom prvenstvu jer je Argentina u posljednjem trenutku otkazala prijateljski meč s Izraelom.

"Na utakmici Argentine protiv Islanda vidjeli smo koliko je Mesiju bio potreban meč za zagrijevanje protiv Izraela", ocijenio je Liberman na Tviteru nakon što je Mesi promašio penal i utakmica završena rezultatom 1:1.

Argentina je odustala od prijateljske utakmice s Izraelom pred Svjetsko prvenstvo nakon protesta i prijetnji Palestinaca jer je Izrael odlučio da se igra u Jerusalimu, navode izraelski mediji.

Izraelski poslanik Arapin Ahmed Tibi takođe je povezao promašaj s povlačenjem iz te utakmice, upitavši na Tviteru: "Ko je danas bio srećniji što je Mesi promašio penal".

On je kao moguće odgovore ponudio dvije opcije: Kristijano Ronaldo, Mesijev portugalski rival ili izraelska ministartka kulture i sporta Miri Regev, okrivljena da je uticala da se utakmica umjesto u Haifi planira u Jerusalimu.

Prijateljski meč je najprije zakazan u Haifi na obali Sredozemnog mora na sjeveru Izraela, ali je nakon "intenzivnog politčkog pritiska", kako je izvijestio izraelski TV kanal Hadašot njuz najavljeno da će se igrati na stadionu Tedi Kolek u Jerusalimu.

Predsjednik palestinskog fudbalskog saveza Džibril Radžb rekao je da je insistiranje na utakmici u Jerusalimu, u čijem istočnom, anektiranom dijelu Palestinci planiraju sjedište svoje buduće nezavisne države, ona pretvorena u političko sredstvo i apelovao na arapske i muslimanske fudbalske navijače da spaljuju fotografije i majice sa likom Mesija.

Ostalo je međutim nejasno da li bi ta prijateljska utakmica, da je održana, pomogla Mesiju da da gol.

Izraelski mediji navode da je on promašio preko 20 penala u svojoj karijeri što pokazuje da je to jedna od njegovih mana.

Bonus video: