Rudar protiv Mogrena nema izbora

"Na nama je da im adekvatno pariramo, nametnemo svoju taktiku i, ako bude sreće, na vrijeme povedemo. Kasnije bi sve bilo lakše", kaže Nikola Rakojević, trener pljevaljskog prvoligaša.
0 komentar(a)
Mogren - Rudar, Foto: Zoran Đurić
Mogren - Rudar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.11.2012. 09:13h

Kada se pogleda tabela, trenutne pozicije i broj osvojenih bodova, lako bi se označio favorit i konstatovalo kako pod Golubinjom ne bi trebalo da bude mnogo neizvjesnosti. Jasno je, međutim, da taj prvi pogled vara i da je realnost potpuno drugačija.

Sudari Rudara i Mogrena, naime, vrlo često su obilovali uzbuđenjima.

Pljevljaci nemaju izbor. Sutjeska je previše odmakla, korak ispred je i Budućnost, Čelik diše za vratom. Pobjeda je, dakle, skoro imperativ, pa se operacija zvana „Mogren“ mora obaviti na pravi način.

Preduslov je da „rudari“ budu mnogo, mnogo konkretniji, borbeniji, disciplinovaniji, efikasniji nego, na primjer, na dva prethodna gostovanja (u Nikšiću i Radanovićima) gdje su upisana dva poraza, uz gol razliku 0:6.

"Siguran sam da se loša partija kao protiv Grblja više ne može ponoviti. Tamo nismo ličili na sebe, bilo je dosta propusta u odbrani, takođe i na sredini terena, što znači da ni napadači nisu mogli doći do izražaja. Vjerujem da smo naučili lekciju i uvjerili se da bez odgovornosti svih 90 minuta i to na svakom santimetru terena, nema ni pozitivnog rezultata. A i svakako je bolje jednom 0:4, nego četiri puta po 0:1. Sa Budvanima nema kockanja. Već su ove jeseni pokazali koliko su neugodni na strani, teško gube utakmice, jaki su u defanzivi i veoma opasni iz kontranapada koje uglavnom završava brzonogi Vujović. Na nama je da im adekvatno pariramo, nametnemo svoju taktiku i, ako bude sreće, na vrijeme povedemo. Kasnije bi sve bilo lakše", kaže Nikola Rakojević, trener pljevaljskog prvoligaša.

Nakon poraza od Budućnosti na Lugovima, Budvani u desetkovanom sastavu gostuju u Pljevljima. Mogren je u sredini tabele, mada ni opasna zona nije previše daleko...

"Trenutno smo na mjestu koje nije opterećujuće, ali sve se to brzo mijenja...Igramo protiv tima koji je favorit, Rudar se bori za prvo mjesto. Imamo dosta problema oko tima - ne možemo da računamo na Božovića i Mirkovića, neizvjestan je nastup Popovića i Vujovića, a trojica igrača su sa omladinskom reprezentacijom na Kipru (Lagator, Grbović, Racković). No, nećemo da kukamo zbog toga, mlade snage će pokazati koliko mogu", rekao je Branislav Milačić, trener Mogrena.

Rudar - Mogren

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Srđan Korać (Bar). Početak u 13 časova.

Rudar (4-4-2): Vukliš - Rustemović, Nestorović, Alić, Damjanović - Brnović, Vlahović, Igumanović, Kaluđerović - Nerić, Jovanović.

Mogren (4-3-3): Butorović - Milović, Bojić, Radišić, Baošić - Ivanović, Ćosić, Brnović - Đoković, Đurović, Vujović (Pržica).

Bonus video: