Zverotić: Najljepši gol u karijeri

"Osjećate se privilegovano i kada dobijete šansu da igrate tamo, a još kada postignete gol... ", kaže Zverotić
55 pregleda 9 komentar(a)
zverotić, Foto: Beta/AP
zverotić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.11.2012. 13:28h

Po značaju, „projektil” u Liverpulu dva minuta prije kraja može da se poredi sa golom koji je dao Bugarima u Sofiji 2010. ili Englezima u Podgorici prošle godine, po atraktivnosti mu nema premca - Elsad Zverotić postigao je u četvrtak veče u gradu Bitlsa najljepši gol u karijeri.

"Presrećan sam, stvarno je poseban osjećaj dati onakav gol tamo. Još u karijeri nisa pogodio tako dobro, i to lijevom nogom", kaže „Vijestima” Zverotić juče po povratku u Bern.

Vezista švajcarskog Jang Bojsa i crnogorske reprezentacije presudio je petostrukom evropskom šampionu, na stadionu na kojem svakog gosta dočekuje natpis „ovdje ostavite svaku nadu”.

Zverotić je u 88. minutu pogodio za 2:2 i bacio u delirijum nekoliko stotina švajcarskih navijača, dok je golman Pepe Rejna bespomoćno ležao na travi, a Džerard i Luis Suares se na drugoj polovini hvatali za glavu.

"Najvažnije od svega je da smo odluku o prolazu u drugu fazu odložili za posljednje kolo. Iako ne zavisi sve od nas, jer uz našu pobjedu nad Anžijem potrebno je da Udineze odigra makar neriješeno kući sa Liverpulom, zadovoljni smo što će ta pozitivna tenzija trajati još 14 dana. A ako nam se ukaže šansa da se plasiramo u šesnestinu finala, iskoristićemo je sigurno", kaže Zverotić.

Trener Liverpula Brendan Rodžers želio je sve da završi u četvrtak veče, o čemu govori podatak da je meč sa petoplasiranim timom švajcarskog prvenstva završio gotovo u najjačem sastavu.

Ali, Zverotić mu je pokvario planove.

"Jeste, oni su htjeli sve da riješe, Džerard je ušao već u 30. minutu, a u drugom poluvremenu i Luis Suares. Mi smo se potajno nadali da možemo da ostvarimo dobar rezultat, jer Liverpul definitivno nije nepobjediva ekipa, a i mi smo u prethodnom kolu pobjedom u Udinama pokazali da nismo zalutali, već da imamo kvalitet", dodaje fudbaler koji od svih crnogorskih reprezentativaca ima najupečatljiviji nadimak - Zverka!

Ipak, mečevi sa Udinezeom i Liverpulom ne mogu da se porede. Dok je na „Friuliju” prije 14 dana bilo svega šest hiljada gledalaca, „Enfild roud” je shodno tradiciji kultnog engleskog kluba, bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Skoro 40 hiljada fanova je prije meča pjevalo „You'll never walk alone”, na kraju su se čuli samo švajcarski navijači.

"Osjećate se privilegovano i kada dobijete šansu da igrate tamo, a još kada postignete gol... ", zaključuje Zverotić, čije ime Englezima nije novo.

U martu pod Goricom zakazao je novi susret za Džerardom...

Bonus video: