Omladinci poraženi od Danske, ostala teorija

Tim porazom, drugim na turniru, crnogorski omladinci znatno su umanjili šanse za plasman u Glavnu rundu.
0 komentar(a)
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.11.2012. 15:33h

Iako je imala tri boda u džepu, crnogorska omladinska reprezentacija prokockala je pobjedu nad Danskom u posljednja tri minuta... Danci su sa dva pogotka uspjeli preokrenuli, slavili sa 3:2 i ovjerili plasman u elitnu rundu kvalifikacija. Četa Aleksandra Miljenovića i dalje ima šanse za plasman u narednu rundu kvalifikacija, ali joj pored ubjedljive pobjede u posljednjem kolu sa domaćinom Kiprom (meč se igra u ponedjeljak), treba i pobjeda Danske protiv Finaca. Kiprani su danas savladali Finsku sa 1:0. Naša selekcija odigrala je veoma dobar meč, ali je već u prvom minutu Poulsen donio prednost Dancima. "Sokoli" su se, međutim, brzo konsolidovali i izjednačili u 32. minutu - kapiten Danaca Lars Kristijansen pogodio je sopstvenu mrežu nakon udarca Boljevića. Na startu drugog dijela isključen je upravo Kristijansen, nakon čega su Miljenovićevi izabranici krenuli u veliku ofanzivu koju je “naplatio” Pavićević pogotkom u 77. minutu.

No, već u narednom napadu Lagator je zbog oštrog starta na sredini terena zaradio drugi žuti karton....A finiš je bio koban - Hojbjerg je izjednačio nakon indirekta koji je dosuđen jer je golman Delibašić zadržao loptu više od šest sekundi. A samo dva minuta nakon toga, Poulsen je drugim pogotkom postavio konačan rezultat."Veoma čudan meč, pun preokreta, može se reći šokantan. Danci su u prvom napadu postigli gol nakon čega nam je trebalo desetak minuta da dođemo do svoje igre. Uspjeli smo da nametnemo svoj tempo i Danci su bili u potpuno podređenom položaju. Imalo smo veći posjed lopte, veći broj udaraca na gol, više izglednih prilika. Iskoristil smo brojčanu prednost i preokrenuli rezultat, ali smo u više nego čudnom finišu izgubili tri boda.

Danska je izjednačila nakon nesmotrenosti i zadržavanja lopte duže od šest sekundi od strane golmana u kaznenom prostoru, što je bio veliki šok za naše igrače, koji su Danci iskoristili i postigli treći pogodak. Ipak, ako je pobjeda Finske u prvom kolu bila potpuno zaslužena, smatram da su Danci do pobjede došli iako nisu bili bolja ekipa. Momci su dali sve od sebe, igrali veoma požrtvovano, bili bolji od rivala. Ostaje nam da u posljednjem kolu u duelu sa selekcijom Kipra pokušamo da izbrimo plasman u narednu rundu takmičenja iako konačan plasman na tabeli ne zavisi samo od nas", rekao je selektor Miljenović.Crna Gora - Danska 2:3Papios - Stadion Papiakos. Sudija: Lorenc Jemini (Albanija). Strijelci: L. Kristijansen (auto-gol) u 32. i Pavićević u 77. za Crnu Goru, a Poulsen u 1. i 89. i Hojbjerg u 87. minutu za Dansku. Žuti kartoni: Sekulić (Crna Gora), Durmisi, Hojbjerg (Danska). Crveni kartoni: Lagator (Crna Gora), L. Kristijansen (Danska).

Crna Gora: Delibašić, Racković, Sekulić, Kopitović, Vujačić, Hočko, Lagator, Jovović, Boljević (Janjušević), Grbović (Pavićević), Karadžić.

Danska: Korč, Akvist, P. Jensen, Durmisi, Nilsen, Olsen, Hojbjerg, Poulsen, Andersen (Zohore), Lindberg (M. Matijasen), L. Kristijanesn.

Bonus video: