Iz Barselone najviše defanzivaca u konkurenciji za najbolji tim 2012.

Od igrača sa prostora bivše Jugoslavije, u konkurenciji je jedino srpski internacionalac iz Čelzija, Branislav Ivanović.
1 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.11.2012. 11:32h

Nakon spiska od pet golmana (Đanluiđi Bufon, Iker Kasiljas, Peter Čeh, Džoe Hart, Manuel Nojer), Svjetska fudbalska federacija (FIFA) i Udruženje fudbalskih profesionalaca (FIFPro) objavili su i listu od 20 odbrambenih igrača koji će konkurisati za najbolji tim u 2012. godini.

Na ovoj listi najviše defanzivaca imaju Španija i Brazil, po četiri, a na klupskom nivou najveći broj odbrambenih igrača u konkurenciji ima Barselona, pet, iza koje slijedi Čelzi sa četiri igrača.

Od igrača sa prostora bivše Jugoslavije, u konkurenciji je jedino srpski internacionalac iz Čelzija, Branislav Ivanović.

Barselonini kandidati su Dani Alveš, Karles Pujol, Djerard Pike, Havijer Maskerano i Đordi Alba, dok su iz redova Čelzija Džon Teri, Ešli Kol, Branislav Ivanović i David Luiz.

Real Madrid ima u izboru Serhija Ramosa, Pepea i Marsela, iz Mančester Junajteda to su Patris Evra i Rio Ferdinand, a za tim godine od odbrambenih igrača još konkurišu Geret Bejl (Totenhem), Đorđo Kjelini (Juventus), Mats Humels (Borusija Dortmund), Vinsent Kompani (Mančester Siti), Filip Lam (Bajern Minhen) i Tijago Silva (Pari Sen Žermen).

FIFA i FIFPro će u ponedjeljak nominovati 15 igrača sredine terena, a 29. novembra isto toliko napadača.

Najbolja postava, koju bira 50.000 članova FIFPro, biće proglašena 7. januara u Cirihu prilikom dodjele nagrade "Zlatna lopta" za igrača godine.

Bonus video: