Omladinci poraženi od Finske, elitna faza sada daleko

Crna Gora će u drugom kolu, u petak, igrati sa Danskom, dok je u ponedjeljak protivnik Kipar...
0 komentar(a)
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2012. 16:35h

Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske (2:0) na startu turnira na Kipru, pa je već sada jasno da će ova generacija teško ponoviti uspjeh prethodne tri, koje su igrale elitnu fazu kvalifikacija za EP.

Skandinavci su oba gola postigli u prvom poluvremenu - Rahimi je u 14. minutu pogodio sjajnim udarcem sa 15 metara, da bi Kling u 33. duplirao ovu distancu, uz lošu intervenciju golmana Delibašića.

Izabranicima Aleksandra Miljenovića bio je uzaludan veći posjed i veći broj udaraca, kada je protivnik bio mnogo konkretniji.

"Prvo poluvrijeme odigrali smo veoma loše i poslije individualnih grešaka Finska je došla do dva gola prednosti. Malo je šta štimalo u našoj igri. Reagovali smo u drugom poluvremenu, odigrali mnogo bolje i stvorili nekoliko prilika, ali nažalost nismo uspjeli da postignemo pogodak. Sve u svemu, prema prikazanom Finci bili bolji i upisali su zasluženu pobjedu", rekao je Miljenović za sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

Narednu utakmicu Crna Gora igra u petak protiv Danske, koja je juče u drugoj utakmici 1. kola savladala Kipar sa 3:1.

Crna Gora je nastupila u sastavu: Delibašić, Raspopović, Sekulić, Kopitović, Vujačić, Hočko (Grbović), Jeknić, Janjušević, Jovović, Karadžić (Pavićević), Boljević.

Bonus video: