Savićević: Hrvatska ide na SP, Srbija teško

"Ako Hrvatska uzme četiri boda iz dvije domaće utakmice sa Srbijom i Belgijom, onda je reprezentacija koji vodi Igor Štimac najveći favorit za prvo mjesto", izjavio je Savićević
71 pregleda 6 komentar(a)
dejan savićević, Foto: Savo Prelević
dejan savićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2012. 16:10h

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević ocijenio je da će reprezentacija Hrvatske izboriti plasman na prvenstvo svijeta 2014. u Brazilu, a da se selekcija Srbije udaljila od tog cilja.

Bivši istaknuti fudbaler Crvene zvezde i Milana smatra da Hrvati imaju odličan raspored do kraja kvalifikacija i da već u martu mogu da eliminišu Srbiju iz trke za Mundijal.

"Od žrijeba grupa govorio sam da su Hrvatska, Srbija i Belgija tri favorita za dva vodeća mjesta. Sada se vidi da se reprezentacija Srbije sa dva poraza udaljila od tog cilja. Ukoliko Srbija u Zagrebu ne pobijedi, ispada iz trke, a Hrvatskoj iz tog susreta odgovara i bod. Ako Hrvatska uzme četiri boda iz dvije domaće utakmice sa Srbijom i Belgijom, onda je reprezentacija koji vodi Igor Štimac najveći favorit za prvo mjesto", izjavio je Savićević za zagrebačke Sportske Novosti.

Prema njegovim riječima, Hrvatska ima odličnu generaciju predvođenu Modrićem, Mandžukićem i Srnom, ocijenivši da su to igrači s velikim iskustvom koji godinama igraju na vrhunskom nivou.

"Ako napraviš jedan kiks, ne možeš više da nadoknadiš propušteno. Zato je Srbija sa dva poraza daleko od drugog mjesta, a Hrvatska blizu prolaza", rekao je, između ostalog, Savićević.

Na pitanje da li je moguće formiranje regionalne lige on je odgovorio da bi "bilo dobro kada bi ta liga imala svrhu".

"Bilo bi dobro da se ide u evropska takmičenja. Inače, igrati ligu tek tako da bi se igrala, to nema smisla. Na sastanku predstavnika regionalnih saveza sa UEFA zamoljeni smo da ne komentarišemo sadržaj sastanka, ali mogu reći da se o tome nije razgovaralo", rekao je Savićević.

Bonus video: