Drogba zamolio FIFA za izuzeće od pravila o transferu

FIFA je danas saopštila da razmatra zahtjev za izuzeće od međunarodnih pravila. Drogba je sezonu u Kini završio ovog mjeseca.
0 komentar(a)
Drogba, Foto: BETA/AP
Drogba, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 21.11.2012. 14:55h

Napadač kineskog Šangaj Šenhua Didije Drogba zatražio je danas od Svjetske fudbalske federacije (FIFA) posebnu dozvolu da ode na pozajmicu, pošto je prelazni rok završen.

FIFA je danas saopštila da razmatra zahtjev za izuzeće od međunarodnih pravila. Drogba je sezonu u Kini završio ovog mjeseca.

Ako molba bude odobrena, ovaj 34-godišnji kapiten Obale Slonovače će preći u novi klub da se spremi za Kup afričkih nacija, koji počinje 19. januara u Južnoj Africi.

Prema sadašnjim pravilima, Drogba ne bi mogao da igra za drugi klub do 1. januara.

FIFA se u prethodnim slučajevima držala pravila, tako da su Dejvid Bekam, Tijeri Anri i Lendon Donovan morali da čekaju januar da bi zaigrali u Evropi po okončanju sezone u američkoj Mejdžor ligi.

Drogba je potpisao ugovor sa Šangajem samo nekoliko nedjelja pošto je pomogao Čelziju da u maju osvoji Ligu šampiona. On je tada postigao izjednačujući gol protiv Bajerna u 88. minutu, a onda je realizovao i pobjednički penal na kraju.

Ugovor sa Šangajem ga veže do 2014. godine.

Drogba u Čelziju ima status legende kluba, a bio je na Stamford bridžu 11. novembra, kada su "plavci" odigrali 1:1 sa Liverpulom.

Čak i ako FIFA popusti i Čelziju bude dozvoljeno da dovede Drogbu na kratko vrijeme, on ne bi mogao da igra u utakmici protiv Nordsjelanda u Ligi šampiona 5. decembra, koju londonski tim mora da dobije ako želi da zadrži nade da ostane u takmičenju.

Timovi Lige šampiona moraju da prijave timove do septembra, prije početka takmičenja.

Bonus video: