Čelik, Grbalj i Mladost u polufinalu, Budućnost bolja od Zete

Čelik je danas na Cetinju, u revanš meču četvrtfinala, igrao sa Lovćenom 1:1, a nastavak takmičenja izborio je zahvaljujući pobjedi u prvom meču od 2:0.
61 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.11.2012. 14:34h

Čelik, Mladost i Grbalj osigurali su plasman u polufinale Kupa, čeka se Budućnost - aktuelni šampion savladao je Zetu sa 2:0 i prema viđenom na stadionu pod Goricom, neće imati problema da se za sedam dana u revanšu približi pomenutoj trojci.

Zeta bez otpora pod Goricom

Aktuelni šampion nosi na Trešnjicu prednost koja mu u epskom dvomeču osmine finala Kupa 2006. godine nije bila dovoljna da prođe dalje (Zeta dobila 3:0), ali u kakvom se fizičkom i psihološkom stanju sada nalazi tim iz Golubovaca, “plavi” ne moraju da brinu da će se dogoditi repriza.

Fizički samljeveni od dugačkog evropskog ljeta, sa većinom prvotimaca koji su tek izašli iz štrajka, fudbaleri Zete bili su prelak zalogaj zahuktalom šampionu, koji je postigao dva, a mogao makar još toliko golova.

“Zadovoljan sam i igrom i rezultatom. Mogli smo da damo još koji gol, ali je dobro što ga nismo primili. Imamo prednost koju smo priželjkivali, ali nećemo se opustiti u revanšu”, kaže Admir Adrović, koji je u 38. minutu nakon dobre asistencije Boškovića prekinuo seriju promašaja svog tima (dva zicera je imao Marko Vukčević) i doveo Budućnost u vođstvo.

Zeta je zaprijetila tek u finišu prvog poluvremena (pokušaji Peličića i Balše Božovića), ali to nije bio uvod u neizvjesniji nastavak, naprotiv.

Drugo poluvrijeme je po tempu igre podsjetilo na prijateljski duel, uglavnom zahvaljujući gostima, koji su jedva dolazili do daha.

Ni Budućnost se nije mnogo naprezala, ali je uprkos šansama Boškovića (pogodio prečku i promašio još jedan zicer), Nikača i rezerviste Mugoše, do drugog gola stigla iz sumnjivog penala - Radulović je u 52. minutu startovao na Nikača, a Bošković pogodio sa bijele tačke.

Budućnost - Zeta 2:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 500. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Adrović u 38. i Bošković u 52. minutu iz penala. Žuti kartoni: Adrović (Budućnost), Radulović, Peličić i Ajković (Zeta).

Budućnost: Ljuljanović -, Kamberović 6,5, Peković 6,5, Tomković 6,5, Radunović 7, Kalezić 6,5, N.Vukčević 7, M.Vukčević 6,5 (Golubović), Bošković 7,5, Nikač 7 (Mugoša), Adrović 7 (Cmiljanić).

Zeta: Radović 6, Radulović 5, Kaluđerović 5, Cavnić 5,5, Novović 5,5, Burzanović 5,5 (Ajković), Peličić 6, Božović 5,5, Dabić 5,5, Orlandić 5,5 (Perazić), Korać 5.

Mladost drhtala u finišu

Neočekivane probleme imala je Mladost, koja je nakon pobjede u prvom meču od 1:0, u revanšu protiv Petrovca na svom stadionu morala da drhti do kraja.

Gosti su, naime, u 83. minutu izjednačili na 1:1 preko Jablana (Mladost prije toga vodila golom Šćepanovića iz penala) a onda u finišu imali dvije sjajne šanse da se plasiraju u polufinale! Golman Mladosti Marčelja je, međutim, prvo odbranio zicer Muhoviću, a onda iz samog ćoška skinuo loptu koju je u pokušaju da centrira uputio Jablan.

“Bio je veliki pritisak na nas, što se i osjetilo. Ipak, najvažnije je da smo prošli u polufinale”, kazao je strijelac gola za Mladost Šćepanović.

Golman domaćih Marčelja je najzaslužniji što se mreža Mladosti nije zatresla prije finiša, naročito u 55. minutu, kada je odbranio penal Jablanu.

“Nismo imali sreće. Promašili smo penal, imali smo tri zicera, pogodili i stativu, ali sve to nije bilo dovoljno da se plasiramo u polufinale”, kazao je Ivan Jablan, napadač Petrovca.

Mladost - Petrovac 1:1 (prvi meč 1:0)

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 500. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Šćepanović u 45. minutu iz penala za Mladost, Jablan u 83. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Živković, Tomić, Ćetković (Mladost), Mihailović (Petrovac).

Mladost: Marčelja 7,5, Tomić 6 (Nelević), Ćetković 6,5, Šofranac 6,5, Živković 6, Mandić 6,5, Sanković 6, Eber 6 (Mitrović), Božović 6,5, Seratlić 6,5, Šćepanović 7 (Savićević).

Petrovac: Popović 6,5, Radulović 6,5, Mihailović 6,5, Grbović 6 (Lakić), Mrvaljević 6 (Muhović 6,5), Đukić 6, Šofranac 7, Golubović 7, Marković 6,5 Kruščić 6 (Jablan 6,5), Živković 6,5.

Grbalj golom završio posao

Grbljani su doputovali u Bar sa jasnom namjerom da postignu gol i završe posao oko plasmana u polufinale, u čemu su uspjeli u 55. minutu - Nemanja Nikolić je pogodio preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

“Postigli smo gol na vrijeme, onemogućili domaćina da zaigra bolje i zasluženo idemo u polufinale”, rekao je strijelac jedinog gola za Grbljane, Nikolić.

Barani su i prije i poslije gola Grblja imali svoje šanse, a izjednačili su tek u 88. minutu - Bogdan Bogdanović je pogodio lijevom nogom.

“U momentima kada smo bili bliži golu, stigao je njihov pogodak koji je već tada riješio sve dileme”, rekao je strijelac izjednačujućeg gola Bogdanović.

Mornar - Grbalj 1:1 (prvi meč 0:1)

Bar - Stadion SRC Topolica. Gledalaca: 200. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Marko Stanković (Cetinje). Strijelci: Bogdanović u 88. minutuza Mornar, Nikolić u 55. minutu za Grbalj. Žuti karton: Bogdanović (Mornar).

Mornar: Radanović 6,5, Bubanja 6 (Kacić), Radovanović 6,5, Rajković 6,5, Sekulić 6,5, Vojvodić 7, Merdović 6,5 (Vukmarković 6,5), Bogdanović 7, Marković 6,5, Ćulafić 6,5 (Metović), Gačević 7.

Grbalj: Radulović 6,5, Magud 6,5, Glavan 6,5 (Carević 6,5), Radusinović 7, I.Bogdanović 6,5, N.Bogdanović 6,5, Ragipović 7 (Martinović), Janković 6,5, Merdović 6,5 (Milojko), Nikolić 7,5, Ćalac 7.

Čelik rutinski na Cetinju

Čelik je na Cetinju bez problema sačuvao 2:0 iz prvog meča protiv omladinaca Lovćena, koji su za angažovanu predstavu nagrađeni golom u finišu - 1:1.

“Metalurzi” su poveli preko Koleva, koji je u 30. minutu matirao Tanovića šutem sa 20 metara. Ako je uopšte postojala dilema, ona je u tom trenutku riješena, pa je trener Nikšićana Slavoljub Bubanja u nastavku pružio šansu i nekim mlađim igračima (ušli Ćipranić i Guzina).

Lovćen je izjednačio u 87. minutu, nakon dobrog solo-prodora Jovana Kaluđerovića.

Lovćen - Čelik 1:1 (prvi meč 0:2)

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Gledalaca: 150. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Srđan Korać i Nikola Vujović (Bar). Strijelci: Kaluđerović u 87. minutu za Lovćen, Kolev u 30. minutu za Čelik. Žuti karon: Sjekloća (Lovćen).

Lovćen: Tanović 7, Bošković 6,5, Marković 7, Martinović 6,5, Mijanović 6,5, Kaluđerović 6,5, Vušurović 6,5, Džaković 6 (Borozan), Draganić 7 (Drinčić), Petrović 6,5, Sjekloća 6 (Mudreša).

Čelik: Banović 6,5, Nikolić 6, Bulatović 6, Dubljević 6, Vuković 6,5, Kolev 7 (Ćipranić), Mirković 6,5, Kasapi 7, Simić 6 (Kasalica 6), Ivanović 6 (Guzina 6,5), Agović 6,5.

Bonus video: