Crnogorski „klasik” pod Goricom

Budućnost ujedno kreće u paklenu seriju - današnja utakmica sa Zetom je prva od pet koliko podgorički klub treba da odigra u 12 dana.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2012. 10:02h

Tri revanša četvrtfinala Kupa na programu su danas, dok će Budućnost i Zeta pod Goricom igrati prvi meč.

Čelik, Mladost i Grbalj imaju velike šanse da se plasiraju u polufinale, ali dobre rezultate iz prvih utakmica moraju da potvrde u revanšima.

Budućnost želi Kup, Zeta takođe vjeruje

Budućnost protiv Zete kreće u završnu misiju „operacije Kup”. Sam podatak da podgorički klub još u nezavisnoj Crnoj Gori nije osvojio trofej u najmasovnijem takmičenju govori koliko je ta operacija značajna. Duel sa starim rivalom dolazi nakon četiri vezane pobjede u prvenstvu.

"Sve polako dolazi na svoje mjesto. Uvijek sam govorio da prvo mora da dođe igra, a onda će i sve ostalo. Iako ima još stvari koje treba da se poprave", kaže trener Budućnosti Radislav Dragićević, čija ekipa zaostaje „samo” dva boda za vodećom Sutjeskom.

Budućnost ujedno kreće u paklenu seriju - današnja utakmica sa Zetom je prva od pet koliko podgorički klub treba da odigra u 12 dana.

"Odlučili smo da nam svaka naredna utakmica bude najbitnija, ma ko bio protivnik. Nije lako odigrati pet mečeva u 12 dana i moramo da budemo pametni", kaže Dragićević, ističući da se ništa protiv Zete neće riješiti u prvoj utakmici.

"Bez obzira na loš plasman Zete, to su isti oni igrači koji su ljetos prošli tri kola u Evropi. A pošto je za većinu naših timova meč protiv Budućnosti u rangu evropskog, očekujem jak otpor Zete. Biće izuzetno teško završiti posao u jednoj utakmici, zato moramo da se spremimo na neizvjesnih 180 minuta".

Podatak da su za protivnika u četvrtfinalu Kupa dobili aktuelnog šampiona nije poremetio planove Zete.

"Opet kažem da je Kup najkraći put do Evrope i mi ćemo probati da ga nađemo. Neće biti lako, pred nama su dvije vrlo teške utakmice, ali vjerujem da ćemo u prvom meču izboriti aktivan rezultat za revanš", kaže trener Zete Darko Šuškavčević, koji ponovo može da računa na Božovića i Ajkovića.

S druge strane, nema Boljevića i Vujačića, koji su sa omladinskom reprezentacijom.

Budućnost - Zeta

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Nikola Radulović (Podgorica). Početak u 13 časova.

Budućnost (4-4-2): Ljuljanović - Kamberović, Tomković, Peković, Radunović - N.Vukčević, Kalezić, Golubović, Bošković - Nikač, Adrović.

Zeta (4-3-2-1): Radović - M. Radulović, Kaluđerović, Cavnić, Novović - Burzanović, Z. Peličić - Božović, Kalačević, Krstović - Korać.

Čelik miješa karte

Fudbaleri Čelika će se u kombinovanom sastavu suprotstaviti omladincima Lovćena, nakon pobjede od 2:0 na svom stadionu.

"Smatram da smo dileme oko plasmana u narednu rundu riješili u prvom meču u Nikšiću. Imamo dva gola prednosti i to je više nego dobar rezultat. Lovćen ima probleme u klubu, ali to nas neće zavarati da ne pružimo maksimum. Pobjeda protiv Mladosti u prvenstvu došla je u pravom trenutku i sada potpuno mirno iščekujemo kraj polusezone", rekao je Ivan Mirković, vezista Čelika.

Zbog kartona današnju utakmicu propustiće Darko Zorić i Stevan Račić.

U Lovćenu, s druge strane, nemaju iluzija pred revanš sa aktuelnim pobjednikom Kupa.

"Imamo problema oko sastava, jer pored igrača koji su sa reprezentacijom, imamo i povrijeđenih. To i jedino zahtijevam od dječaka koji trenutno igraju i koji su već stekli simpatije javnosti", kaže trener Slobodan Halilović.

Lovćen - Čelik (prvi meč 0:2)

Cetinje - Stadion „Obilića poljana”. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar) i Nikola Vujović (Bar). Početak u 13 časova.

Lovćen (4-2-3-1): Tanović - Drinčić, Kaluđerović, Mijanović, Vujačić - Martinović, Džaković - N. Draganić, Vušurović, Borozan - Bošković.

Čelik (4-4-2): Banović – Nikolić (Dubljević), Ilić, Vuković, Bulatović (Videkanić) – Mirković, Bulajić, Agović, Simić – Kasapi, Ivanović.

Mornar se nada

Barani su konačno dosegli željeni nivo forme u prvenstvu (10 bodova u posljednja četiri meča), a ni polufinale Kupa nije nedostižno. Mornar mora da postigne gol nakon poraza od 1:0 u Radanovićima, ali i da vodi računa o defanzivi.

"Naš mentalitet nam ne dozvoljava predaju. Čeka nas velika borba, moramo biti mudri i strpljivi. Najvažnije je da ne primimo gol, a rezultat iz prvog meča nam daje mogućnost da izborimo prolaz dalje", rekao je trener Mornara Saša Petrović.

A ako Grbalj postigne gol, Mornar će morati tri...

"Mislim da bismo sa jednim golom riješili pitanje pobjednika, jer smo u posljednjih 10 utakmica primili samo jedan gol, a u cijeloj sezoni samo četiri", kaže Miloš Đalac, napadač Grblja.

Mornar - Grbalj (prvi meč 0:1)

Bar - Stadion „Topolica”. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Marko Stanković (Cetinje). Početak u 13 časova.

Mornar (4-3-3): Radanović - Rajković, Vojvodić, Bubanja, Radovanović - Sekulić, Merdović, Gačević - Ćulafić, Bogdanović, Marković.

Grbalj (4-2-3-1): Radulović - Magud, Glavan, Radusinović, I. Bogdanović - N. Bogdanović, Ragipović - Đalac, Matić, Janković - N. Nikolić.

Mladost završava posao?

Mladost je glavni dio posla protiv Petrovca obavila prije 14 dana na neutralnom terenu na Cetinju. Danas na Starom aerodromu izabranicima Miodraga Vukotića ostaje lakši dio posla za prvi plasman u polufinale Kupa.

"Svjesni smo da smo u prednosti u odnosu na rivala, i rezultatskoj i psihološkoj. Ipak, neće biti lako, moraćemo da odigramo ozbiljno i odgovorno svih 90 minuta", kaže vezista Mladosti Vladimir Mandić.

Petrovac ima minus iz prvog meča, zarađen na neutralnom terenu na Cetinju. Ipak, niko izabranicima Milorada Malovrazića ne može da oduzme san o polufinalu.

"Imamo negativan rezultat, ali smo svjesni da jedan gol mjenja kompletnu situaciju. I to nam je primarni cilj. Najvažnije je da naša mreža u ranoj fazi meča ostane netaknuta, a onda je sve moguće", rekao je golman Petrovca Nemanja Popović.

Mladost - Petrovac (prvi meč 1:0)

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 13 časova.

Mladost (4-2-3-1): Čučković - Tomić, Šofranac, Ćetković, Živković - Sanković, Mandić - Božović, Šćepanović, Seratlić - Eber.

Petrovac (4-4-2): Popović - Radulović, Mrvaljević, Mihailović, Grbović - Šofranac, Jovanović, Marković, Muhović - Vujačić, Jablan (Živković).

Galerija

Bonus video: