Omladinci na Kipru: Cilj je elitna runda

Omladinci u grupi sa domaćinom Kiprom, Danskom i Finskom. Prvi meč igraju sjutra protiv Finske
0 komentar(a)
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.11.2012. 11:13h

Omladinska reprezentacija Crne Gore otputovala je na turnir prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine koji se igra na Kipru.

Naši omladinci za protivnike će imati odgovarajuće selekcije Kipra, Danske i Finske.

Prvi meč četa Aleksandra Miljenovića odigraće u srijedu, 21. novembra protiv Finske. Dva dana kasnije "sokolići" će odmjeriti snage sa selekcijom Danske dok će za protivnika u posljednjem kolu koje je na programu u ponedjeljak, 26. novembra imati domaćina turnira, reprezentaciju Kipra.

Miljenovićeva četa je tokom prethodne sedmice u Podgorici odradila posljednje, petodnevne pripreme za turnir na Kipru, nakon kojih je određeno 18 igrača koji će nastupiti na ovom tunriru. Selektor se nakon priprema odlučio da za Larnaku putuje bez Cerovića, Višnjića, Baošića i Cmiljanića.

"Skraćivanje spiska nije nimalo lak posao ali je neko morao ostati. Nakon priprema odlučili smo se da na Kipar ne putuju Cerović, Višnjić, Jovan Baošić i Cmiljanić. Odradili su dobre pripreme, ali kako što sam već rekao neko je nažalost morao ostati kod kuće. Na ovom turniru nećemo moći da računamo na golmana Marka Kordića koji je povrijeđen, kao ni na Luku Đorđevića i Nebojšu Kosovića koji nisu dobili dozvole od kluba da nastupe za reprezentaciju, rekao je Miljenović.

Selektor naših omladinaca ističe da je grupa veoma ujednačena i da svi timovi imaju podjednake šanse za plasman u elitnu rundu.

"Grupa je prilično ujednačena, nema izrazitog favorita kao što je to bilo u prethodnim ciklusima kada su selekcije Njemačke i Francuske bili favoriti za plasman u narednu rundu. Gledao sam sve protivnike i na osnovu viđenog mogu reći da Danci imaju blagu prednost u odnosu na druge ekipe. Finska ima dobru reprezentaciju dok će Kipranima domaći teren sigurno biti najveća prednost u odnosu na rivale. Imamo ujednačenu grupu u kojoj će se sve četiti selekcije ravnopravno boriti za prva dva mjesta. Naš hednikep, pored neigranja Marka Jankovića u prve dvije utakmice na turniru, jeste i izostanak Kordića zbor povrede kao i Đorđevića i Kosovića koji nisu dobili dozvolu od klubova da nastupe za reprezentaciju. Ipak, vjerujem da će igrači pružiti maksimum i da će nastaviti rezultatski uspješan niz svojih prethodnika u omladinskoj reprezentaciji, kazao je Miljenović.

Bonus video: