Vruć doček za Mančester u Istanbulu: Dobrodošli u pakao!

Situacija na aerodromu "Ataturk" bila je više nego dramatična. Kritična masa navijača Galatasaraja čekala je fudbalere Mančester junajteda, koji su morali na sporedni izlaz.
2 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2012. 09:34h

Totalni haos dočekao je fudbalere Mančester junajteda na aerodromu "Atataurk" u Istanbulu. Dok je ekipa Aleksa Fergusona tražila odstupnicu kroz sporedni izlaz, policija je suzavcem rastjerivala razjarene navijače Galatasaraja, koji su Englezima priredili vruću dobrodošlicu uoči sjutrašnjeg obračuna na "Ali Sami Jenu", u 5. kolu Lige šampiona.

"Izbjegli smo njihove pozdrave dobrodošlice i to je dobro. Kada smo ovdje došli prije 19 godina, to je bilo nevjerovatno, nešto sasvim novo i zastrašujuće. Ali, bili smo ovdje nekoliko puta od tada i navikavamo se na turski fanatizam. Nije to ništa posebno za nas", rekao je Ferguson.

Engleski mediji se ovih dana podsjećaju šta je bilo prije tačno 19 godina. Navijači Galatasaraja prvo su preplašili fudbalere Mančester junajteda na aerodromu, da bi se drama nastavila na terenu Ali Sami Jena i ulicama Istanbula.

"Bilo je to stravično iskustvo, vrlo stravično, nikada u životu nisam takvo što doživio", rekao je nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Gari Palister.

Čak 190 navijača Mančester junajteda uhapšeno je tada zbog brutalnih tuča ulicama Istanbula, a većina od njih je deportovano u Englesku. Histerija se nastavila na terenu, a završila se - ispadanjem Fergusonovog tima u 2. kolu Lige šampiona.

Mančester je sada, 19 godina nakon ove traume, rezultatski mnogo bezbjedniji, već je osigurao plasman u drugu fazu. Ipak, da nesreća za Engleze bude veća - bodovi su potrebni turskom timu.

Situacija je juče na aerodromu bila više nego dramatična, kritična masa navijača Galatasaraja čekala je fudbalere Mančester junajteda, koji su morali na sporedni izlaz.

Navijači su u jednom trenutku zasuli bakljama brojnu policiju, koja im je odgovorila suzavcem.

Strasti je pokušao da smiri direktor Galatasaraja Abdulahim Albajrak.

"Mi smo u svakom pogledu veliki klub i naše suparnike moramo da dočekamo na pravi način, a ne ovako. Mančester je nas dočekao s poštovanjem i naš prvi zadataj je da im uzvratimo na gostoprimstvu".

Bonus video: