Faraon spasilac „rosonera”

El Šaravi, popularni Faraon, je poslije 13 kola u Seriji A dao već 10 golova, dva više od Ibrakadabre prošle, a tri pretprošle sezone
0 komentar(a)
Spettacolo_1, Foto: REUTERS
Spettacolo_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 20.11.2012. 14:10h

Prodaja Zlatana Ibrahimovića je donijela i nešto dobro Milanu, ne samo glavobolje i nikad gore rezultate.

Odlaskom Šveđanina otvorio se prostor za Stefana el Šaravija čije su brojke na startu sezone čak i bolje od onih koje je imao Ibrahimović u ovom periodu sezone u dresu „rosonera”.

Popularni Faraon je poslije 13 kola u Seriji A dao već 10 golova, dva više od Ibrakadabre prošle, a tri pretprošle sezone.

„Iako ih je gotovo nemoguće uporediti, jasno je da je El Šaravi spreman da vuče ovaj Milan taman onoliko koliko je to radio Ibrahimović sa neuporedivo jačim timom”, napisala je „Gazeta delo sport”.

El Šaravi je zablistao i u subotu u Napulju, kada je svoj tim (gubio sa 2:0 poslije pola sata igre) izvukao iz provalije i obezbijedio remi...

GOLMANI

Marketi (Lacio) - od subote i derbija sa Juventusom je dobio i novi nadimak u Italiji. Sada je „mađioničar Marketi”.

Rudi (Norič) - „kanarincima” je trebalo i sreće da bi srušili veliki Mančester junajted, a sve što je bilo do ljudskog faktora je uradio Rudi.

ODBRANA

Mertezaker (Arsenal) - častio je gol Totenhem, a onda riješio da ispravi grešku - dao je gol za 1:1 i najavio veliku pobjedu Arsenala u londonskom derbiju.

Hose Enrike (Liverpul) - „redsi” su najzad pobijedili kod kuće i najzad je pogodio neko čije ime nije Luis Suares.

Rodriges (Fiorentina) - serija „viole” je impresivna, kao i utisak koji ostavlja tim Vinćenca Montele.

Naldo (Volfsburg) - krenulo je „vukove”, sada i Naldo djeluje jednako dobro kao dok je nosio dres Verdera.

SREDINA

Pilkington (Norič) - igrao je u mlađim kategorijama Junajteda, ali emocija nije bilo - imao je dovoljno motiva da sruši „crvene đavole”.

Son (Hamburger) - njemački mediji su sigurni da ovaj 20-godišnji Korejac igra najbolju sezonu u karijeri.

Arda Turan (Atletiko Madrid) - vezista s nevjerovatnim osjećajem za gol. Donio je „kolčonerosima” tri velika boda u Granadi.

Gufran (Bordo) - njegov gol je bio dovoljan za pobjedu nad Marsejom i skok na drugo mjesto na tabeli.

Alesandrini (Ren) - Ren je i s dva igrača manje odolio protiv PSŽ-a...

Rejes (Sevilja) - protiv Betisa je podsjetio na dane kada je bio najtraženije lijevo krilo u Evropi.

Akvilani (Fiorentina) - Montela ga je vratio u fudbalski život.

NAPAD

El Šaravi (Milan) - za samo 12 mjeseci je od debitanta i anonimusa došao do najvažnije karike u Milanu.

Toni (Fiorentina) - vjerovatno ni sam nije očekivao da će u 35. godini imati ovoliko prostora u napadu Fiorentine. Toni je odigrao devet utakmica u prvenstvu, dao je i četiri gola.

Žiro (Arsenal) - konačno je proradio, a golovi Totenhemu su uvijek posebni za navijače „tobdžija”. Nije Robin van Persi, ali svakako mu sve više vjeruje Arsen Venger.

Long (VBA) - najzaslužniji što je VBA trenutno u zoni za evropska takmičenja. Počeo je karijeru u Kork sitiju, a onda postao noćna mora za Junajted, Liverpul, Čelzi...

Volkot (Arsenal) - dao je gol Totenhemu, i to je premalo, jer je promašio makar tri zicera. Svejedno, bio je najbolji pojedinac velikog sjevernolondonskog derbija.

Teves (Mančester siti) - Siti se raspucao i vratio na prvo mjesto.

Ikardi (Sampdorija) - baš kao i Lionel Mesi, rođen je u Rosariju - to mu je do prije dvije noći bila najzvučnija rečenica u biografiji. Sve dok nije dao gol Đenovi u gradskom derbiju.

Bonus video: