Štimac: Moje riječi su izvučene iz konteksta

"Protiv sam bilo kakve politizacije sporta i kad sam dao podršku našim generalima namjerno sam se potpisao kao Igor Štimac, a ne Vaš izbornik, kako to inače radim", rekao selektor "vatrenih"
1 komentar(a)
Štimac, Foto: Beta/AP
Štimac, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.11.2012. 12:04h

Selektor Hrvatske Igor Štimac objavio je da su njegove riječi izvučene iz konteksta, nakon što je najavio da bi hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač mogli da izvedu početni udarac na utakmici sa Srbijom 22. marta, u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta, piše “Sportski žurnal”.

Štimac je na svoj Fejsbuk stranici izdao saopštenje u kojem reaguje na izvlačenje njegovih riječi iz konteksta od strane novinara kojima je, kako je naveo “jedino bitno skupiti što više komentara ispod svojih članaka ne razmišljajući pritom koliko taj neodgovorni senzacionalizam može naštetiti našem društvu”.

“Protiv sam bilo kakve politizacije sporta i kad sam dao podršku našim generalima namjerno sam se potpisao kao Igor Štimac, a ne Vaš izbornik, kako to inače radim. Objavio sam je na svojoj privatnoj Fejsbuk stranici, a ne na službenim pres konferencijama u kojima sam nastupao kao selektor hrvatske reprezentacije, jer je to moj lični stav i nemojmo miješati sport u sve to”, napisao je Štimac.

On je podsjetio da je u svim dosadašnjim izjavama vezanim za utakmicu sa Srbijom pozivao da, bez obzira na činjenicu što ta utakmica “nije obična”, ne dižu se bespotrebne tenzije.

“I sad, umjesto da novinari rade to isto i da smiruju bespotrebne tenzije, pogotovo sada kada smo još i pod posebnim povećalom krovne fudbalske organizacije, oni se ponašaju potpuno neodgovorno. Moju izjavu kako mi veliki broj navijača šalje prijedloge vezano za početni udarac prepravljaju u senzacionalističke naslove o tome kako je već sve dogovoreno i da će generali na moju inicijativu izvesti početni udarac na utakmici sa Srbijom i slično”, istakao je, između ostalog, Štimac.

Gotovina i Markač u petak su oslobođeni presudom Haškog tribunala, a Hrvatski fudbalski savez uputio im je javni poziv da budu specijalni gosti na utakmici sa Srbijom u martu, što je izazvalo žestoka reagovanja u Srbiji.

Bonus video: