Vesić prisluškivan zbog namještanja utakmica?

Da je nekadašnji funkcioner DS-a prisluškivan, otkriveno je u aferi prisluškivanja Aleksandra Vučića
86 pregleda 0 komentar(a)
Goran Vesić, Foto: Blic.rs
Goran Vesić, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 18.11.2012. 11:39h

Goran Vesić, savjetnik doskorašnjeg predsjednika Crvene zvezde Vladana Lukića, prisluškivan je zbog sumnje da je organizovao namještanje fudbalskih utakmica, saznaje “Blic”.

Prisluškivanje Vesića, nekad istaknutog člana DS, koji je stranku napustio 2003. godine, obavljeno je po naređenju istražnog sudije

“Vesić je prisluškivan u akciji razotkrivanja zloupotreba u fudbalu”, rekao je izvor beogradskog lista.

Tu se sprovodila ozbiljna istraga, kroz koju se došlo i do podataka o brojnim zloupotrebama, za koje se vezuje ovaj već bivši funkcioner Zvezde kaže izvor upoznat sa istragom.

Osim namještanja utakmica, Vesić je u predistražnom postupku dovođen u vezu i sa nezakonitostima u prodaji igrača, ali i sa izdavanjem lažnih mjenica bankama.

“U istrazi su otkriveni i sumnjivi marketinški ugovori koje je Vesić potpisao sa Agrobankom, a došlo se i do saznanja da je privatnu agenciju Vesićeve supruge, Crvena zvezda mjesečno plaćala nekoliko hiljada eura. Još se vodi se pretkrivični postupak protiv Vesića”, navodi izvor “Blica”.

Da je Vesić prisluškivan, otkriveno je u aferi prisluškivanja Aleksandra Vučića.

Tako je otkriveno da su sporni listinzi poziva sa Vučićevih telefona uzeti kroz obrade Gorana Vesića i advokata Aleksandra Đorđevića.

Vesić je po odlasku iz DS postao aktivan u Košarkaškom klubu Crvena zvezda, da bi u fudbalski klub došao u maju 2009. godine.

Bio je član Upravnog odbora svo vrijeme dok je klubom kao predsjednik upravljao Vladan Lukić.

Vesić je zatim postavljen za Lukićevog savjetnika, a obojica su prošle nedelje, sa cjelokupnim rukovodstvom, podnijeli ostavke.

Bonus video: