Mesi sve bliži Mileru, petica Reala

Kako Barselona niže pobjede kao od šale, do kraja decembra biće zanimljivije praćenje golgeterskog učinka argentinskog fudbalera.
0 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2012. 22:58h

Rekord Gerda Milera iz 1972. godine od 85 golova u kalendarskoj godini sada je bliži za dva - Leo Mesi je predvodio Barselonu do trijumfa nad Saragosom (3:1) i zaustavio se na 78 pogodaka u 2012. godini.

Kako Barselona niže pobjede kao od šale, do kraja decembra biće zanimljivije praćenje golgeterskog učinka argentinskog fudbalera. Da bi stigao Milera, Mesi mora da postigne makar još sedam golova, a na raspolaganju mu je osam mečeva: pet u Primeri, dva u Ligi šampiona i jedan u Kupu Kralja.

Mesi je prošle sedmice protiv Majorke prestigao “kralja fudbala” Pelea, koji je 1959. godine dao 75 golova u takmičarskim mečevima.

Prva zvijezda Barse je u 15. minutu doveo svoj tim u vođstvo protiv Saragosa, nakon lijepe kombinacije sa Albom. Devet minuta gosti su izjednačili, kada je Montanjes poslije kornera natrčao na odbijenu loptu i smjestio je u mrežu.

Ipak, nije se dugo čekalo na novo vođstvo Barselone. Mesi je napravio pometnju u odbrani gostiju, poslao povratnu loptu ka usamljenom Songu, koji je bio neumoljiv - 2:1. U nastavku, Mesi nije propustio šansu da se drugi put upiše u listu strijelaca, sjajnim udarcem sa 20 metara.

Real je imao još lakši posao, iako je na papiru imao težek protivnika - Atletik Bilbao je, međutim, pao na “Santjago Bernabeuu” bez ispaljenog metka.

Već u 32. minutu ekipa Žozea Murinja vodila je 3:0, sa dva gola Benzeme i jednim koji je postigao Serhio Ramos.

Rezultati:

Real Madrid - Atletik Bilbao 5:1

Benzema 12, 32, Ramos 30, Ozil 56, Kedira 72 - Gomez 42

Barselona - Saragosa 3:1

Mesi 16, 60, Song 28. - Montanjes 24

Osasuna - Malaga 0:0

Valensija - Espanjol 2:1

Žonatan 16, Soldado 89 (penal) - Longo 31.

Nedjelja

Deportivo - Levante

Selta - Majorka

Hetafe - Valjadolid

Granada - Atletiko Madrid

Sevilja - Betis

Ponedjeljak

Real Sosijedad - Rajo Valjekano.

Dl.M.

Bonus video: