Čudesni Marketi spasao Lacio, remi Napolija i Milana

Juve je zaslužio pobjedu - Sebastijan Đovinko je u nekoliko navrata promašio nemoguće, Leonardo Bonući je pogodio prečku s tri metra, Fabio Kvaljarela nije imao sreće da zatrese mrežu...
1 komentar(a)
Marketi, Foto: REUTERS
Marketi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 17.11.2012. 22:16h

Bez Mirka Vučinića i Andree Pirla Juventus nije mogao više od remija (0:0) protiv Lacija koji je u Torino stigao s jasnom namjerom - da odbrani gol i održi prvenstvo živim.

Rimljani su u tome i uspjeli, stopirali su „staru damu” i napravili uslugu Interu koji tako nastavlja jurnjavu za najtrofejnijim klubom na Apeninima. Inter bi ukoliko savlada Kaljari danas na svom terenu došao na dva boda u odnosu na lidera.

Juve je po svemu viđenom zaslužio pobjedu - Sebastijan Đovinko je u nekoliko navrata promašio nemoguće, Leonardo Bonući je pogodio prečku s tri metra, Fabio Kvaljarela nije imao sreće da zatrese mrežu...

Sve to je donijelo šampionu drugi remi u sezoni, nakon onog sa Fiorentinom na "Artemio Frankiju" koji je završen takođe bez golova.

"Šta nam je falilo? Vidjeli ste sve, falio nam je samo gol da pobijedimo ovu utakmicu. Stvorili smo mnogo šansi, dominirali od prvog minuta, ali lopta nije htjela u gol", rekao je trener Juventusa Anđelo Alesio.

Juveu je skinuo kapu i trener "nebesko-plavih" Vladimir Petković.

"Čestitke Juventusu na partiji. Nas je samo golman Federiko Marketi spasao poraza. Bili smo spori, iako smo željeli da se nadigravamo. Ipak, to nije bilo moguće, jer nas je zatvorio Juve presingom, zato i nismo bili u mogućnosti da mu pariramo", kazao je bosanski stručnjak.

A Napoli je propustio priliku da se približi Juventusu - Napolitanci su kod kuće remizirali sa Milanom (2:2), iako su već poslije pola sata igre imali dva gola prednosti.

Domaćin je veliku pomoć imao u golmanu "rosonera" Kristijanu Abijatiju (loše reagovao kod pogodaka Gokana Inlera i Lorenca Insinjea), ali je sve anulirao Stefan El Šaravi.

Popularni Faraon je sa dva evrogola donio bod Milanu, a u samom finišu je imao čak i šansu za totalni preokret.

El Šaravi je sada sam na vrhu liste strijelaca - dao je 10 golova, dva više od Edinsona Kavanija i Erika Lamele.

Rezultati

Milan - Napoli 2:2 (Inler 4, Insinje 30 - El Šaravi 44, 82)

Juventus - Lacio 0:0

Sjutra

Bolonja - Palermo

Katanija - Kjevo

Fiorentina - Atalanta

Inter - Kaljari

Sijena - Peskara

Udineze - Parma

Sampdorija - Đenova

Ponedjeljak

Roma - Torino

Bonus video: