Mornar slavio na Cetinju

"Svaka čast Lovćenu na ovakvom pristupu. Komentar o igri mojih igrača iznijeću sjutra na zajedničkom sastanku", rekao je Petrović
71 pregleda 0 komentar(a)
saša, Foto: Savo Prelević
saša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2012. 10:50h

I mada to vjerovatno niko nije očekivao, a ponajmanje gosti iz Bara, fudbaleri Mornara dobro su se pomučili na Obilića poljani da savladaju podmlađenu ekipu Lovćena.

Podsjećamo, boje cetinjskog prvoligaša brane omladinci, jer prva postava tima nije uspjela da postigne dogovor sa upravom kluba oko neisplaćenih zarada.

Omladinci Lovćena, svjesni šanse koja im je ukazana i željni dokazivanja, ušli su ozbiljno u duel sa Mornarom, i više nego dobro odigrali cijelu utakmicu.

Ipak, za konačni trijumf falilo im je iskustva - Barani su odnijeli bodove u trećem minutu sudijske nadoknade!

Koliko su Cetinjani ozbiljno shvatili povjerenu ulogu, najbolje govori i činjenica da su prvi stigli do vođstva.

U 28. minutu omladinski reprezentativac Deni Hočko odlično je centrirao za Vladimira Sjekloću, koji je sigurnim udarcem doveo svoj tim do vođstva.

Gostima, ipak, nije dugo trebalo da izjednače. Svega sedam minuta kasnije, šut Radovanovića nije uspio da zaustavi mladi golman Tanović.

U drugom poluvremenu gosti su nastavili ofanzivnije, sve češće imali šanse za vođstvo, ali se mlada ekipa Lovćena nije predavala.

Od 59. minuta, Cetinjani su zbog odluke sudije Vojinovića da isključi štopera Cetinjana Marka Draganića, bili i sa igračem manje.

Ipak, sve to nije bilo dovoljno Mornaru da u regularnih 90 minuta osvoji bodove. Tek u trećem minutu nadoknade Marković je pogodio mrežu za cijeli plijen.

Trener Barana Saša Petrović nije bio zadovoljan igrom svojih pulena, uprkos trijumfu.

"Svaka čast Lovćenu na ovakvom pristupu. Komentar o igri mojih igrača iznijeću sjutra na zajedničkom sastanku", rekao je Petrović.

Sasvim očekivano, u Lovćenu su bili zadovoljni, iako su doživjeli poraz.

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu. Borili smo se, ali ipak nismo uspjeli da osvojimo bod. Sve što smo gradili tokom čitavog meča srušilo se u posljednjem minutu. Ipak, i pored poraza ponosni smo na ovakav pristup i igru", kazao je igrač Lovćena Nikola Draganić.

Lovćen - Mornar 1:2 (1:1)

Cetinje - Stadion ”Obilića poljana”. Gledalaca: 250. Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Sjekloća u 28. minutu za Lovćen, Radovanović u 37. i Marković u 90+3. minutu za Mornar. Žuti kartoni: N. Draganić, Mijanović, M. Draganić, Hočko (Lovćen), Gačević, Metović, Vukmarković, Vojvodić (Mornar). Crveni karton: M. Draganić (Lovćen) u 59. minutu.

Lovćen: Tanović 6,5, Bošković 6.5, Marković 6,5, M. Draganić 7, Mijanović 6,5, Martinović 6,5, Vušurović 6.5 (Borozan), Kaluđerović 6,5, N. Draganić 7 (Džaković), Hočko 7, Sjekloća 7 (Vujačić 6,5).

Mornar: Radanović 6,5, Gačević 6, Radovanović 7, Stanišić 6,5, Vojvodić 6,5, Sekulić 6,5, Merdović 6,5 (Vukmarković 6,5), Metović 6,5 (Džanović 6), Ćulafić 6, Kacić 6, Marković 7,5.

Bonus video: