Sutjeska ponovo na vrhu

"Utakmica nam je značila, jer je bila posljednja ove jeseni pred našim navijačima", rekao je trener Dragan Radojičić, koji je najzaslužni što je Sutjeska nakon 15 kola na liderskoj poziciji
0 komentar(a)
SUCESKA_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
SUCESKA_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 18.11.2012. 09:26h

Trijumf Sutjeske nad Jedinstvom (3:0), dva kola prije kraja jesenje polusezone, donijeće po svemu sudeći nikšićkom prvoligašu jesenju titulu!

Izabranici Dragana Radojičića napali su Bjelopoljce od prvog minuta, a kada su ih “načeli” fantastičnim golom Vladimira Jovovića u 32. minutu, postavljalo se pitanje koliko će puta do kraja meča kapitulirati Zoran Aković, koji je samo u jučerašnjem meču primio isto golova koliko na svim gostovanjima ove polusezone ukupno!

Upravo je golman Bjelopoljaca najzaslužni što se gosti vraćaju kući samo sa tri gola u mreži.

Prvu priliku imala je Sutjeska u 7. minutu - Stefan Stefanović odlično je šutirao iz daljine, ali je Aković bio na visini zadatka.

Odmah zatim Bečalić je uputio oštar centaršut za Šušnjara, čiji je šut golman gostiju odbio u korner. Bjelopoljci su ipak kapitulirali u 32. minutu, zahvaljujući nadahnuću Vladimira Jovovića - mladi vezista Nikšićana stuštio se u šesnesterac gostiju i preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže Akovićevog gola, za erupciju oduševljenja kraj Bistrice.

Nakon vođstva Sutjeska je znatno više imala loptu u nogama i uglavnom igru bazirala na polovini Bjelopoljaca, koji su bili odsječeni u fazi napada.

"Utakmica nam je značila, jer je bila posljednja ove jeseni pred našim navijačima. Imali smo obavezu da im se odužimo novom pobjedom i u tome smo uspjeli. U meč smo ušli čvrsto riješeni da pritisnemo protivnika i uradimo sve što je u našoj moći da ga porazimo. Znao sam da će biti lakše kad damo gol, zbog čega smo i malo rizikovali na početku. U drugom poluvremenu postigli smo gol na vrijeme i riješili meč. Bili smo motivisani, vidjeli ste da su momci uklizavali i borili se do kraja. Ostaje mi da im čestitam na pruženoj partiji", rekao je trener Dragan Radojičić, koji je najzaslužni što je Sutjeska nakon 15 kola na liderskoj poziciji.

Nakon odmora Sutjeska je odlično otvorila nastavak. Već u 49. minutu Baćo Nikolić je u šesnestercu pogodio Ćukovića, koji je iz neposredne blizine poslao loptu u metu, za sigurno vođstvo domaćina.

Novu šansu Sutjeska je imala preko Šušnjara u 55. minutu, ali se istakao Aković.

Na novo uzbuđenje nije se dugo čekalo, a priredili su ga isti akteri kao kod drugog gola - Baćo Nikolić uputio je oštru loptu ka golu Jedinstva, na pravom mjestu našao se Igor Ćuković, koji je “okrznuo” loptu tek toliko da mu se pripiše pogodak .

Od 70. minuta gosti su imali igrača više, jer je defanzivac “plavih” Nenad Đurović zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Uprkos brojčanoj inferiornosti Nikšićani su mogli do četvrtog gola, dok su gosti zaprijetili tek u nadoknadi.

"Pobjeda Sutjeske je zaslužena. Splet okolnosti je uticao da mi ne pružimo jači otpor, jer zaista imamo objektivne i subjektivne probleme u klubu, što se odražava. Sutjeska se nametnula, diktirala igru, imala pas. Mi smo pokušali iz kontre da ih ugrozimo, ali kada smo primili prvi gol uslijedio je pad kod mojih igrača", rekao je Sreten Avramović, trener Jedinstva.

Sutjeska - Jedinstvo 3:0 (1:0)

Nikšić – Stadion kraj Bistrice.Gledalaca: 700. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić, Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Jovović 32, Ćuković u 49. i 67. minutu. Žuti kartoni: Đurović, Janjušević (Sutjeska), Rosić, Drašković, Gojačanin, Čindrak (Jedinstvo). Crveni kartoni: Đurović (Sutjeska) u 70. i Radović (pomoćni trener Sutjeske) u 34. minutu.

Sutjeska: Janjušević -, B.Nikolić 7,5 (Čolaković), Stefanović 6,5 (V.Karadžić), Ćuković 7,5, Đurović 7, Jovović 8, J.Nikolić 6,5, Stijepović 6,5 Bečelić 6,5 Perošević 7 (Pejović), Šušnjar 6,5.

Jedinstvo: Aković 7, Gojačanin 5, Gordić - (Vojinović 5), Petrović 5, Vuković 6, Bećirović 5 (Babača), Drašković 5, Medenica 5 (Boričič), Suma 6, Šćekić 5, Čindrak 5.

Bonus video: