Gareka šalje svoje tigrove na Dansku

Duel timova koji su u sjajnim serijama - Danci su posljednji put izgubili 2016. od Crne Gore, Peruanci 15 mečeva ne znaju za poraz
73 pregleda 0 komentar(a)
Gareka, Foto: Reuters
Gareka, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2018. 10:13h

Danci hladnokrvni i opušteni, Peruanci nestrpljivi i napeti, na talasu nevjerovatne navijačke euforije u zemlji koja dan kada se reprezentacija plasirala na Mundijal slavi kao nacionalni praznik.

Koji će od dva različita pristupa i načina pripreme za meč dati bolji rezultat, vidjeće se danas u Saransku (18), kada krene duel između sjevernoevropskih “dinamita” i južnoameričkih “inka”.

Iako krucijalan u borbi za plasman u drugu fazu, duel na “Mordovija areni ” ima izraženu prijateljsku notu, jer je danski kapiten Simon Kjer bio jedan od trojice igrača koji su slali otvoreno pismo Fifi sa molbom da se najboljem danskom fudbaleru Paolu Gereru ukine 14-mjesečna suspenzija zbog pada na doping-testu.

Švajcarski vrhovni sud donio je odluku koja je proglašena “pobjedom fudbala”, sa nekadašnjeg napadača Verdera skinuta je krivica što je prošle godine popio šoljicu čaja od kokinog lista, od kojeg se dobija kokain, pa će

Gerero danas predvoditi peruanski napad protiv Kjera i ostalih danskih fudbalera.

"Gerero je zvijezda, bez sumnje, strašan finišer, igrač koji se sjajno snalazi u šesnaestercu", kazao je danski selektor, Norvežanin Age Harejde, koji će nastup napadača Flamenga pokušati i da iskoristi, na neki način.

"Pitanje je kolko ispašta peruanski tim zbog Gererovog načina igre, jer se on ne vraća nazad, ne pomaže odbrani".

Danci su u sjajnoj formi, koja traje već godinu i po, a posljednji poraz doživjeli su od Crne Gore u Kopenhagenu oktobra 2016, kada im je presudio Fatos Bećiraj.

"Oni imaju Gerera, ali mi imamo Kristijana Eriksena, igrača klase, kao i jak tim koji se ne plaši nikoga", dodao je Harejde.

I Peruanci su u fantastičnoj seriji - nisu izgubili već 15 utakmica.

"Kada smo se plasirali na Mundijal, nikada nisam doživio takvu euforiju i zanos. Došao je dan kada naši snovi postaju stvarnost. Imamo šta da pokažemo - najavljuje peruanski selektor Rikardo Gareka, Argentinac koga zovu “tigar”.

Njegovi fudbaleri će pokušati da igraju baš tako - kao tigrovi, u prvom mundijalskom meču za Peru nakon ravno 36 godina.

Kakav praznik fudbala - neki navijači "inka" potegli su na drugi kraj planete, do Saranska,

Bonus video: