Jero: Ponosan sam; Ronaldo: Španija je favorit za titulu

"Ponosan sam na momke. Pokazali su karakter, profesionalizam, izuzetan odnos... Šteta što nismo nagrađeni pobjedom. Međutim, vraćali smo se dva puta iz minusa i to je velika stvar", kazao je Jero
0 komentar(a)
španija portugal, Foto: Reuters
španija portugal, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2018. 21:39h

Selektor Španije Fernando Jero imao je pomiješane emocije nakon vatrometnog remija sa Portugalom 3:3 na startu grupe B.

Preuzeo je ekipu zbog "državnog udara", koji su izazvali Real i Lopetegi, nije dozvolio da "furija" izgubi glavu, bio na korak od pobjede nad velikim rivalom...

"Ponosan sam na momke. Pokazali su karakter, profesionalizam, izuzetan odnos... Šteta što nismo nagrađeni pobjedom. Međutim, vraćali smo se dva puta iz minusa i to je velika stvar", kazao je Jero.

Kristijano Ronaldo je bio heroj Portugala, a David de Hea tragičar Španije. Poklonio je drugi gol asu Reala.

"David je jedan od nas. Mi smo porodica, u dobru i zlu. Zajedno smo kao tim i samo tim", naglasio je Jero.

Dijego Kosta je pokazao kakav je napadač, postigao je dva gola...

"Odigrali smo dobru utakmicu, mirnu, onako kako bi trebalo da igramo. Zaslužili smo više, stvorili smo mnogo opasnih situacija, dali tri gola, a primili golove na čudan način. Lako je sada pričati o De Hei, on je golmančina i svi vjerujemo u njega i njegove kvalitete. U fudbalu svašta može da se desi, to se vidjelo i večeras, ali mislim da smo na pravom putu", kazao je Kosta.

U Portugalu - zadovoljstvo.

"Ovi golovi su posljedica mog napornog rada tokom cijele karijere. Uvijek vjerujem u sebe, znam da mi saigrači vjeruju. Nije na bilo lako, igrali smo protiv favorita za osvajanje Mundijala, a protiv Španije je remi odličan rezultat", kazao je Ronaldo.

Bonus video: