Budućnost se u Budvi ne oslanja na tradiciju

Tradicija kaže da Budućnost dobija Mogren u Budvi (tri uzastopne pobjede), baš kao što Mogren dobija Budućnost u Podgorici (pet uzastopnih pobjeda)
0 komentar(a)
Budućnost-Mogren, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.11.2012. 10:42h

Tradicija kaže da Budućnost dobija Mogren u Budvi (tri uzastopne pobjede), baš kao što Mogren dobija Budućnost u Podgorici (pet uzastopnih pobjeda).

U taboru šampiona se, ipak, ne oslanjaju na ovu nevjerovatnu simboliku uoči meča koji bi mogao da ih lansira čak i ka jesenjoj tituli.

"Baš nam leži Mogren kada igramo u Budvi, kao što nam ne leži na našem stadionu, kada obično gubimo. Ne znam zašto je to tako, ali to samo govori da su utakmice između nas i Mogrena uvijek bili derbiji. Ne oslanjamo se na tradiciju, pokušaćemo maksimalnim zalaganjem da osvojimo tri boda, i nastavimo seriju", kaže lijevi bek Podgoričana Risto Radunović.

Iza Budućnosti je serija od tri pobjede, i to prva od početka šampionata. Iako su u jednom momentu bili čak osam bodova ispod lidera, Podgoričani su se vratili u igru i brže nego što su sami očekivali.

"Uvijek sam tvrdio da sve zavisi od nas, o rezultatima konkurenata ne razmišljamo. Čim smo povezali tri pobjede približili smo se vrhu, nadam se da ćemo nastaviti seriju, iako nas u Budvi čeka mnogo težak zadatak. Ali, napokon se dobro osjećamo i spremni smo za finiš sezone. Čeka nas nas naporan ritam, pet utakmica u 15 dana, tri u prvenstvu i dvije u Kupu, ali sve što nas sada interesuje jeste utakmica u Budvi. Pobjeda bi nam puno značila", ističe Radunović.

Osim suspendovanog Flavija, trener Radislav Dragićević može da računa na sve raspoložive snage.

Sa druge strane, i Budvani sa dosta optimizma iščekuju dvoboj sa aktuelnim šampionom...

"Očekujem prije svega dobru utakmicu. Ne znam kako će se sve završiti, ali nadam se pobjedi svog tima. I mi smo u nekom malom naletu i evo šanse da se izmjerimo protiv Budućnosti sa našom, donekle mladom ekipom. Stanje na tabeli ne daje za pravo Budućnosti da bude favorit u današnjem okršaju", smatra Bojan Ivanović, desni bek Mogrena.

Ni činjenica da su “žuti” protiv Budućnosti kapitulirali u posljednjih nekoliko mečeva na Lugovima, ne opterećuje iskusnog fudbalera...

"Svaka utakmica je priča za sebe, igraćemo ofanzivno, a ova ekipa i ne zna drugačije. Nastojaćemo da sačuvamo sopstvenu mrežu, ali i da postignemo gol ili dva", zaključio je Ivanović.

Mogren - Budućnost

Budva - Stadion “Lugovi”. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 13 časova.

Mogren (4-3-3): Butorović - Ivanović, Radišić, Bojić, Popović - Brnović, Nilović, Mirković - Vujović, Đoković, Đurović.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Tomković, Peković, Radunović - Kalezić, N. Vukčević, M. Vukčević (Golubović), Bošković - Adrović, Nikač.

Bonus video: