Moćni Ronaldo zaustavio "crvenu furiju"

Španci naredni meč igraju 20. juna protiv Irana, a Portugal istog dana čeka duel sa Marokom
4 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2018. 20:17h

Španija je ozbiljan kandidat za titulu u Rusiji, pokazala je to u duelu sa aktuelnim prvakom Evrope u kojem je sa položila ispit zrelosti i karaktera nakon haosa sa selektorom, ali mjesto na naslovnim stranama je rezervisano za zvanično najboljeg igrača na planeti.

Kristijano Ronaldo je učinio da se već drugog dana Mundijala priča o njemu - upisao je het-trik, ukupno 51. u karijeri, i spasao Portugal poraza u derbiju grupe B.

Bilo je 3:3, a CR7 je remi potpisao prekrasnim golom iz slobodnog udarca u 88. minutu kada je David de Hea definitivno morao da mu prizna poraz.

Prije toga, Portugalci su dva puta vodili, Španija se vraćala i preokrenula u 58. minutu na 3:2, tada se činilo i da ima kontrolu utakmice, da joj tri boda ne mogu izmaći.

Ronaldo je bio strijelac za 1:0 iz penala, pa za 2:1 nakon velikog kiksa De Hee, ali mu je dobro parirao i dvostruki strijelac Dijego Kosta, prije nego je Naćo u 58. sa preko 20 metara prekrasnim udarcem matirao Ruija Patrisija za preokret.

Španci naredni meč igraju 20. juna protiv Irana, a Portugal istog dana čeka duel sa Marokom.

PORTUGAL - ŠPANIJA 3:3

Soči - Olimpijski stadion “Fišt”. Gledalaca: 43.220. Sudija: Đanluka Roki (Italija). Strijelci: Ronaldo u 4, 44. i 88. za Portugal, Kosta u u 24. i 55, Naćo u 58. minutu za Španiju. Žuti kartoni: Fernandeš (Portugal), Buskets (Španija).

Portugal: Rus Patrisio, Sedri, Pepe, Fonte, Gereiro, Karvaljo, Bruno Fernandeš (68. Žoao Mario), Mutinjo, Bernardo Silva (69. Kvarežma), Gedeš (80. Andre Silva), Ronaldo.

Španija: De Hea, Naćo, Ramos, Pike, Alba, Buskets, Inijesta (70. Alkantara), Isko, Koke, David Silva (86. Lukas Vaskes), Kosta (77. Aspas).

Galerija

Bonus video: