Iran šokirao Maroko u sudijskoj nadoknadi

Marokanci u šest mečeva u kvalifikacijama nisu primili gol...
63 pregleda 0 komentar(a)
Maroko - Iran Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Maroko - Iran Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2018. 17:10h

Iran je šokirao Maroko u prvom meču grupe B - slavio je sa 1:0 i to autogolom Aziza Budauza u 95. minutu.

Maroko je prvih 20 minuta jurio na gol Irana svim silama, a kada je ispucao sve iz napadačkog Arsenala bilo je očigledno da od vrhunskog fudbala u Sankt Peterburgu neće biti ništa.

Maroko je 90 minuta bio bliži pobjedi, ali je i tim Karlosa Keiroša pokazao zube - najbolju šansu za "persijske zvijezde" u finišu prvog poluvremena propustio je Sardar Azmun, sve do tog momenta u samom finišu kada je Budauz matirao svog golmana.

Iranu je ovo tek druga pobjeda na mundijalima. Prvu su upisali 21. juna 1998. kada su u Francuskoj sa 2:1 savladali Sjedinjene Američke Države.

"Vjerovali smo u ovakav epilog, iako smo patili u većem dijelu meča. Iranski narod je zaslužio ovaj trijumf i ovo su tri boda za naše navijače", rekao je Keiroš.

Sastav Erva Renara u šest mečeva u kvalifikacijama nije primio pogodak, a onda je pao u posljednjim sekundama na startu Mundijala u Rusiji, što mu je prvi poraz nakon 18 utakmica.

"Ne znam da li smo zaslužili poraz. U stvari, siguran sam da nismo. Imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili i na surov način je uslijedila kazna u bukvalno posljednjim sekundama", istakao je Renar.

MAROKO - IRAN 0:1 (0:0)

Sankt Peterburg - Stadion "Krestovski". Gledalaca: 62.548. Džunejt Čakir (Turska). Strijelac: Budauz (autogol) u 95. minutu. Žuti kartoni: El Ahmadi (Maroko), Šožaei, Jahanbahš, Ansarifard (Iran).

Maroko: Mohamedi, Hakimi, Benatija, Sais, Busufa, Ziješ, El Ahmadi, Harit (82. Da Kosta), N. Amrabat (76. S. Amrabat), El Kabi (77. Buaduz), Belhanda.

Iran: Beiranvald, Rezaejan, Češmi, Puraliganži, Ansarifald, Ebrahimi (79. Montazeri), Hajsafi, Šožaei (68. Taremi), Jahanbahš (84. Godos), Azmun, Amiri.

Bonus video: