Adler: Strahovao sam za život

"Enke i ja bili smo veoma slični, obojica smo bili osjetljivi i mrzili smo pritisak oko nas", rekao bivši njemački reprezentativac
50 pregleda 2 komentar(a)
Rene Adler, Foto: Rainbow-cup.de
Rene Adler, Foto: Rainbow-cup.de
Ažurirano: 16.11.2012. 09:54h

Rene Adler, golman Hamburgera, otkrio je da je svojevremeno strahovao za život, nakon što je bio u opasnosti da padne u depresiju i krene putem bivšeg kolege Roberta Enkea, koji je 2009. godine izvršio samoubistvo u 32. godini nakon što je pao u depresiju zbog gubitka kćerke.

Pomisao da izvrši samoubistvo, Adler je opisao kao “bajku” poslije emocionalnog sloma 2010, priznajući da je imao sreće da ne završi kao njegov kolega i prijatelj Enke.

“Morao sam da budem oprezan da ne padnem u depresiju. Enke i ja bili smo veoma slični, obojica smo bili osjetljivi i mrzili smo pritisak oko nas. Bio sam mnogo, mnogo uplašen da ne krenem njegovim putem. Patio sam od brojnih povreda i nisam mogao da izdržim ogroman pritisak. Kad god sam branio nisam se osjećao prijatno u potpunosti i to je uticalo na glavu. Moj život je bio fokusiran na fudbal i primjetio sam da to nije dobro, čak kontraproduktivno za mene. Naučio sam da razdvojim posao i zadovoljstvo, što je bilo veoma korisno”, rekao je Adler za njemački magazin “Star”.

Adler je karijeru počeo u Bajer Leverkuzenu, a za prvi tim “farmaceuta” igrao je do 2006. do 2012. godine.

Sredinom maja pojačao je redove Hamburgera.

Za selekciju Njemačke odigrao je 10 utakmica.

Bonus video: