Ibrahimović: Možda Englezi sada kažu da sam najbolji

"Tako je to sa Englezima. Ako postigneš gol protiv njih onda si dobar igrač, a ako ne, onda nisi", kazao je Ibrahimović
4 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2012. 11:11h

Reprezentativac Švedske Zlatan Ibrahimović rekao je da će Englezi, kojima je juče dao četiri gola u prijateljskom meču, sada možda reći da je on najbolji fudbaler na svijetu.

"Tako je to sa Englezima. Ako postigneš gol protiv njih onda si dobar igrač, a ako ne, onda nisi. Sjećam se Lionela Mesija prije finala Lige šampion 2009. godine. Tada je postigao gol za Barselonu u finalu sa Mančester junajtedom i odjednom je postao najbolji igrač na svijetu. Možda će sada to reći za mene", kazao je Ibrahimović, a prenijeli su danas britanski mediji.

Švedska je juče u Solni pobijedila Englesku sa 4:2, a strijelac sva četiri gola za svoju reprezentaciju bio je napadač Pari Sen Žermena.

Posebno se istakao njegov posljednji gol "makazicama" sa više od 20 metara.

"(Golman Džo) Hart je bio daleko od svog gola. Vidio sam to i pokušao da pošaljem loptu u gol. Bio sam na zemlji dok je ona putovala, a kada sam vidio da jedan igrač uklizava kako bi je izbio poželio sam da viknem 'ne'. Srećom, ušla je u gol", rekao je Ibrahimović.

Selektor Švedske Erik Hamren opisao je Ibrahimovićev gol "kao u video igrici".

"Nisam siguran da ću vidjeti još neki takav pogodak u životu", dodao je Hamren.

Selektor Engleske Roj Hodžson je, takođe, pohvalio švedskog napadača.

"Bilo je divno vidjeti takav pogodak, mada, više bih volio da ga je postigao protiv neke druge ekipe", kazao je Hodžson.

Galerija

Bonus video: